Ruster opp

Ifølge Russlands største våpenprodusent har de tidoblet produksjonen av diverse militært utstyr.

ORDRE: Den russiske presidenten Vladimir Putin har beordret å øke produksjonen av våpen til bruk i Ukraina. Foto: Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo / AP
ORDRE: Den russiske presidenten Vladimir Putin har beordret å øke produksjonen av våpen til bruk i Ukraina. Foto: Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russland har mer enn tidoblet produksjonen av visse typer militært utstyr for å forsyne styrkene i Ukraina. Det opplyser landets største våpenprodusent tirsdag.

Særlig produksjonen av missiler, droner, kampkjøretøyer og annet artilleri skal ha økt betydelig.

Opprustningen skjer på president Vladimir Putins ordre, skriver Reuters.

- Røyk fra alle rør

Bekhan Ozdoev, industridirektør i det russisk-statlige selskapet Rostec, sier at produksjonsvolumene har økt fra to til ti ganger.

- Vi går framover i full fart, og det kommer røyk fra alle rør, sier han.

Veksten har vært størst for produksjonen av stridsvogner, pansrede kjøretøyer, rakettkastere, artilleri, det ballistiske kortdistansemissilet Iskander, mellomdistanseraketten Pantsir og det hypersoniske Kinzhal-missilet, ifølge Ozdoev.

Han oppga derimot ikke et konkret tall på produksjonsvolumet.

Sanksjonert

Rostec kontrollerer brorparten av den russiske våpenindustrien, og er sanksjonert av Vesten.

Det amerikanske finansdepartementet refererer til selskapet som «hjørnesteinen i Russlands forsvars-, industri-, teknologi- og produksjonssektorer».

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer