Været:

Ruter: Over 500 henvendelser

Ruter har tatt en intern gjennomgang etter mandagens kaos i hovedstaden. De skylder på snøen.

GLATT: Denne bussen skle ut av veien og ble stående ett sted mellom Københavngata og Carl Berners plass. Foto: Karoline Guldbæk / Dagbladet
GLATT: Denne bussen skle ut av veien og ble stående ett sted mellom Københavngata og Carl Berners plass. Foto: Karoline Guldbæk / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo fikk sitt første ordentlige snøfall for denne vinteren mandag, og det kunne mildt sagt merkes i kollektivtransporten.

- Det har vært en krevende start på vinteren, sier pressevakt Benjamin Øveraas til Dagbladet tirsdag ettermiddag.

- Avhengig av brøyting

Busser ble kansellert, forsinket med mange timer og måtte taues. Flere busser ble ødelagt, noe som også har påvirket tirsdagens transport for noen.

I dagens møte skulle Ruter komme fram til hva som gikk galt mandag, og Øveraas sier at det er et sammensatt bilde.

- Vi er avhengig av brøyting og framkommelige veier for at bussene våres skal kunne kjøre, sier han.

Det er også meldt mye snø førstkommende torsdag, og Øveraas sier de forbereder seg. Bussene kjører på helårsdekk som oppfyller vinterkrav.

- Vi tar utfordringen seriøst i lys av hvordan døgnet har vært, og vi vet at det er mer snø i vente. Vår største prioritet er å sørge for et kollektivtilbud som går som det skal og samarbeid med brøytemannskaper. Det blir viktig for å sikre at de kommer fram på veien når det kommer mer snø, sier han.

VÆR: Snøen daler ned over Østlandet og fører til glatte veier og ulykker mandag 30 oktober. Video: Dagbladet-tipser. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

500 refusjonshenvendelser

Han sier de har fått i overkant av 500 refusjonshenvendelser fra kunder i forbindelse med det siste døgnet med snøfall. Han minner om at kunder kan få dekket alternativ transport for opp til 750 kroner, dersom man blir forsinket med 20 minutter eller mer.

Øveraas kan ikke si hvor mye Ruter tapte på mandagens kaos.

- Det er ikke tall jeg sitter med foran meg akkurat nå, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer