Ryanair bannlyser passasjerer

Passasjerer som krevde tilbake penger via kredittkort blir svartelistet.

SVARTELISTES: Ryanair setter hardt mot hardt mot kunder som har fått tilbakebetalt penger for flybilletter de ikke brukte. Foto: REUTERS / Paul Hanna / NTB
SVARTELISTES: Ryanair setter hardt mot hardt mot kunder som har fått tilbakebetalt penger for flybilletter de ikke brukte. Foto: REUTERS / Paul Hanna / NTB Vis mer
Publisert

Ryanair nekter passasjerer som fikk refundert penger fra kredittkortselskaper for flybilletter de ikke brukte på grunn av coronarestriksjoner å fly med selskapet, skriver CNN.

Kjøpte ikke-refunderbare billetter

Passasjerene som nå settes på selskapets svarteliste er personer som kjøpte ikke-refunderbare billetter til Ryanair-flyginger som fløy som planlagt under pandemien, men der kunden ikke kunne eller ville fly på grunn av reiserestriksjoner fra myndighetene.

Det skal til sammen dreie seg om under 850 personer, skriver selskapet i en epost til Børsen.

I den samme eposten skriver selskapet at disse personene «valgte å ikke reise og fikk så på ulovlig vis tilbakebetalt pengene fra deres kredittkortselskap».

Det var det britiske nettstedet MoneySavingExpert som først meldte om Ryanairs grep. De har vært i kontakt med tre personer som forteller at de ba om å få pengene tilbakebetalt fra kredittkortselskapet, ettersom Ryanair ikke tilbød å betale tilbake pengene for flyreisene de ikke brukte sommeren 2020.

Må gjøre opp gjelden

Det har ført til at de ikke kan fly med Ryanair i 2021. Passasjerene klarte å booke flybilletter, men fant først ut at de ikke fikk fly da de forsøkte å sjekke inn eller endre bookingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.