Ryanair-toppsjef i strupen på Norwegian

Michael O'Leary forteller at han ikke ville tatt imot selskapet selv om det var gratis. Norwegian slår tilbake.

IKKE NÅDIG: Michael O'Leary retter kritikk mot det norske selskapet Norwegian. Det er ikke første gang. Foto: AFP / NTB
IKKE NÅDIG: Michael O'Leary retter kritikk mot det norske selskapet Norwegian. Det er ikke første gang. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert

Ryanair-sjef Michael O'Leary har gjort seg bemerket for sine kontroversielle uttalelser gjennom åra.

I Oljefondets podkast «In Good Company» svinger han nå pisken mot Norwegian, og konstaterer at han ikke ville tatt imot selskapet - selv om det var en gave.

- Selv ikke om det var gratis?

- Nei, slår den irske toppsjefen fast overfor oljefondssjef Nicolai Tangen, som leder podkasten.

- Fungerer ikke

O'Leary mener at både Norwegian og SAS er eksempler på flyselskaper som har demonstrert hvor krevende det er å drive i Norge og Sverige.

Han mener særlig at Norwegians langdistansesatsing i åra før pandemien, var feilslått. Satsingen ble som kjent skrotet i fjor.

- Dersom langdistanse og lave priser hadde fungert, hadde Norwegian vært unormalt lønnsomt. Men langdistanse og lave priser fungerer ikke, sier O'Leary til Tangen, og mener blant annet at etterspørselen i markedet ikke er stor nok.

Videre anslår Ryanair-sjefen at antallet flyselskaper i Europa vil reduseres innen de neste tre åra. Ryanair, som kom særdeles dårlig ut på en omdømmemåling i mai i fjor, vil på sin side stå fjellstøtt, mener han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer