Ryddet - fant sjeldne skatter

Under opprydningen av gamle Deichman i Oslo fant ansatte bøker verdt 100.000 kroner alle kunne låne.

SNART SLUTT: 30. desember stenger gamle Deichman på Hammersborg. Det nye hovedbiblioteket i Oslo åpner 28. mars. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
SNART SLUTT: 30. desember stenger gamle Deichman på Hammersborg. Det nye hovedbiblioteket i Oslo åpner 28. mars. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mandag neste uke stenger biblioteket dørene.

Deichman på Hammersborg ble åpnet av kong Haakon for 86 år siden. Mandag 30. desember klokken 19 stenges dørene for godt, og i mars åpner det nye hovedbiblioteket i Bjørvika, skriver Aftenposten.

Oppryddingen i gamle Deichman startet for fire år siden. Under opprydningen fant ansatte flere sjeldne bøker.

– Vi har blant annet kommet over en serie reiseskildringer på fire bind av kaptein James Cook. Dette var bøker som bare for inntil få år siden var tilgjengelig for vanlig utlån, og som nå viser seg å ha en markedsverdi på 100 000 kroner, sier etatsdirektør Knut Skansen ved Deichman til avisen.

Under oppryddingen kom de også over et britisk bokverk med håndkolorerte flora fra 1700-tallet samt originaltegningene av Eiffeltårnet som Paris kommune i sin tid skal ha gitt i gave til Oslo kommune.

6. januar går det første lasset med bøker til Bjørvika. Gamle Deichman blir lagt ut for salg i løpet av første kvartal 2020.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer