Coronavinner XXL:

Ryddet opp: - Fantastisk utvikling

- En stor snuoperasjon, sier konsernsjef Pål Wibe i XXL.

JUBELTALL: Coronakrisa har ikke tatt knekken på XXL. - En stor snuoperasjon, sier sjef Pål Wibe. Foto: Tore Meek / NTB
JUBELTALL: Coronakrisa har ikke tatt knekken på XXL. - En stor snuoperasjon, sier sjef Pål Wibe. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har fått stengte butikker over natta, men samtidig hatt en fantastisk salgsutvikling, sier konsernsjef i XXL, Pål Wibe.

Sportskjeden har vært en soleklar coronavinner. Tallene fra fjerde kvartal, som ble sluppet i dag, understreker dette.

En halv milliard mer

Selskapets driftsresultat før skatt økte med over en halv milliard fra 2019 til 2020.

Tallet var på minus 209 millioner i 2019, og dundret opp til 327 millioner på plussida i 2020.

Det kan virke naturstridig i ei tid da pandemien har herjet som verst.

Wibe sier knalltallene skyldes delvis et mer normalt vær i år i forhold til 2020. Han legger til at de i starten av 2020 hadde en dårlig finansiell situasjon og et rekordhøyt varelager.

- Vi har gjort en stor snuoperasjon, ryddet i gamle varer og gjort store forbedringer i sortimentet. Det at vi har en stor e-handelsoperasjon har vært bra for oss under pandemien, sier Wibe til Børsen.

- Hjemmeseier

For alle markeder økte inntektene fra 2,32 milliarder kroner i fjerde kvartal i 2019 til 2,57 milliarder kroner i samme kvartal i 2020.

Sportsgigantens driftsinntekter i Norge økte fra 1,08 milliarder kroner i fjerde kvartal 2019, til 1,29 milliarder kroner i samme periode i fjor.

- Norge er vårt største og viktigste marked, og fjerde kvartal var en reell «hjemmeseier». Salget økte med 20 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor, skriver konsernsjef Pål Wibe i en børsmelding.

Han legger til at XXL spiser markedsandeler fra konkurrentene.

- En berg-og-dal-bane

Ifølge Wibe har de siste månedene vært en berg-og-dal-bane.

- Heldigvis har vi klart å se muligheter i krisen. Vi har for eksempel overbevist flere kunder om å handle online - trygt og enkelt, skriver Wibe videre i pressemeldinga.

Wibe skryter av kjedens ansatte som han mener har gjort en «fantastisk jobb».

- Nå åpner vi butikker igjen og forhåpentligvis er vi nærmere slutten av pandemien.

Wibe sier til Børsen at XXL har spennende ting på gang framover.

- Vi har fokus på effektiv teknologi nå. Vi blir den første kjeden i Norden med såkalte RFID-tagger. I løpet av året vil vi innføre elektroniske prisskilt, og i tillegg ID-merking av hver enkelt vare som gjør at vi til enhver tid har kontroll på lagerbeholdningen og hvor varene befinner seg. Dette kommer også til å gi en helt annen servicegrad framover, sier Wibe.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer