- Ryktene tålte ikke dagens lys

Norges Kystfiskarlag har i flere år stilt spørsmål ved kontrollen med kongekrabbefisket langs Finnmarkskysten, men har opplevd at de ikke er blitt hørt av myndighetene.

KONGEKRABBE: Norges Kystfiskarlag mener kontrollmyndighetene har sviktet i kontrollen med ulovlig fangst av kongekrabbe. Foto: Ingun A. Mæhlum/Dagbladet
KONGEKRABBE: Norges Kystfiskarlag mener kontrollmyndighetene har sviktet i kontrollen med ulovlig fangst av kongekrabbe. Foto: Ingun A. Mæhlum/Dagbladet Vis mer
Publisert

Mangeårig leder av Norges Kystfiskarlag, Arne Pedersen, sier at hele saken som politiet nå ruller opp, er preget av en virksomhet har kunnet pågå i kanskje ti år uten at den er blitt kontrollert.

- Våre medlemmer har sett teiner som står ute hele året, og krabber som er tatt i land uten at de er gått gjennom det lokale mottaket for å bli registrert. Det er mulig at de aktørene vi har sett, har hatt tillatelse til å kjøre krabbene til et annet mottak, men det har ikke vi hatt kunnskap om, sier Arne Pedersen til Dagbladet.

- Veldig sterke rykter

Norges Kystfiskarlag, andre organisasjoner og fiskere har et årlig krabbemøte med Fiskeridirektoratet og Fiskeridepartementet der de kan ta opp forskjellige problemstillinger de er opptatt av.

- Våre medlemmer hørte veldig sterke rykter om fangst og omsetning av kongekrabbe som ikke tålte dagens lys. Derfor ba vi om et eget møte med Fiskeridirektoratet for å drøfte denne saken for en tid tilbake. I tillegg reiste vi flere spørsmål rundt krabbefisket i de årlige møtene vi har med Fiskeridirektoratet og Fiskeridepartementet, sier Arne Pedersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer