- Ryktene tålte ikke dagens lys

Norges Kystfiskarlag har i flere år stilt spørsmål ved kontrollen med kongekrabbefisket langs Finnmarkskysten, men har opplevd at de ikke er blitt hørt av myndighetene.

KONGEKRABBE: Norges Kystfiskarlag mener kontrollmyndighetene har sviktet i kontrollen med ulovlig fangst av kongekrabbe. Foto: Ingun A. Mæhlum/Dagbladet
KONGEKRABBE: Norges Kystfiskarlag mener kontrollmyndighetene har sviktet i kontrollen med ulovlig fangst av kongekrabbe. Foto: Ingun A. Mæhlum/Dagbladet Vis mer
Publisert

Mangeårig leder av Norges Kystfiskarlag, Arne Pedersen, sier at hele saken som politiet nå ruller opp, er preget av en virksomhet har kunnet pågå i kanskje ti år uten at den er blitt kontrollert.

- Våre medlemmer har sett teiner som står ute hele året, og krabber som er tatt i land uten at de er gått gjennom det lokale mottaket for å bli registrert. Det er mulig at de aktørene vi har sett, har hatt tillatelse til å kjøre krabbene til et annet mottak, men det har ikke vi hatt kunnskap om, sier Arne Pedersen til Dagbladet.

- Veldig sterke rykter

Norges Kystfiskarlag, andre organisasjoner og fiskere har et årlig krabbemøte med Fiskeridirektoratet og Fiskeridepartementet der de kan ta opp forskjellige problemstillinger de er opptatt av.

- Våre medlemmer hørte veldig sterke rykter om fangst og omsetning av kongekrabbe som ikke tålte dagens lys. Derfor ba vi om et eget møte med Fiskeridirektoratet for å drøfte denne saken for en tid tilbake. I tillegg reiste vi flere spørsmål rundt krabbefisket i de årlige møtene vi har med Fiskeridirektoratet og Fiskeridepartementet, sier Arne Pedersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.