Rystende corona-rapport: - I fritt fall

Omfanget er nesten ikke til å fatte.

RYSTENDE RAPPORT: Bildet viser mørke vinduer i et boligområde i Shanghai tidligere i oktober. Millioner av mennesker over hele verden har mistet sitt levebrød som følge av coronakrisa. Nå kommer WEF med rystende tall. Foto: Aly Song / Reuters / NTB
RYSTENDE RAPPORT: Bildet viser mørke vinduer i et boligområde i Shanghai tidligere i oktober. Millioner av mennesker over hele verden har mistet sitt levebrød som følge av coronakrisa. Nå kommer WEF med rystende tall. Foto: Aly Song / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Den dype økonomiske nedturen som følger i coronapandemiens fotspor kommer til uttrykk på ulikt vis. Men rapporten som ble lagt fram under World Economics Forums seminar denne uka står i en særklasse.

Deres eksperter har regnet seg fram til at tapte arbeidstimer som følge av pandemien summerer seg opp til 345 millioner tapte jobber.

- Fritt fall

Det er rundt 15 millioner flere enn antall innbyggere i verdens tredje mest folkerike land, USA.

- De kombinerte sjokkene innen helse og økonomi i 2020, har sendt økonomier ut i fritt fall, snudd arbeidsmarkedet på hodet og fullstendig avdekket de store manglende i våre sosiale kontrakter, sier WEF-grunnlegger Klaus Schwab i forbindelse med rapporten.

Så seint som onsdag denne uka kunne Det internasjonale pengefondet presentere sin dystre analyse av den enorme smellen coronaviruset påfører Europas økonomi.

32 000 000 000 000 norske kroner, eller, for å gjøre det litt enklere: 32 000 milliarder kroner. Det er summen coronaviruset vil ha kostet Europa i tapt verdiskapning ved utgangen av neste år, ifølge IMFs anslag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.