Rystende detaljer: - Bedre om du var død

Japanske tilsynsmyndigheter mener bilgiganten Toyota er delvis ansvarlig for at en av deres ansatte tok sitt eget liv.

«Karojisatsu»: Japanske tilsynsmyndigheter har konkludert med at bilgiganten Toyota har ansvar for at en av deres ansatte begikk selvmord. Landets myndigheter mener at 199 selvmord i landet i 2018 var arbeidsrelatert. Problemet er så stort at det har fått et eget navn: «karojisatsu». Illustrasjonsfoto: Edgar Su / Reuters / NTB Scanpix
«Karojisatsu»: Japanske tilsynsmyndigheter har konkludert med at bilgiganten Toyota har ansvar for at en av deres ansatte begikk selvmord. Landets myndigheter mener at 199 selvmord i landet i 2018 var arbeidsrelatert. Problemet er så stort at det har fått et eget navn: «karojisatsu». Illustrasjonsfoto: Edgar Su / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er Toyota Motor Corp selv som opplyser at japanske tilsynsmyndigheter mener selskapet har ansvar for at en av deres ansatte, en 28 år gammel mann, tok sitt eget liv. Ifølge avisa Mainichi Shimbun skal mobbing på arbeidsplassen ha vært bakgrunn for selvmordet, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge nyhetsbyrået AP ble 28-åringen «konstant latterliggjort av sjefen sin».

Arbeidstilsynet i byen Toyota har etterforsket selvmordet som fant sted i 2017. Det bekrefter en talsperson for Toyota overfor Reuters.

- Det stemmer at arbeidstilsynet i Toyota by har konkludert med at det var en arbeidsrelatert skade, men vi kan ikke gi ytterligere kommentar siden det pågår diskusjoner mellom partene, sier talspersonen.

- Ble kalt «idiot»

Mainichi Shimbun, som var første avis til å omtale konklusjonen, skriver at avdødes sjef hadde kalt ham en «idiot» og sagt følgende til den ansatte som tok sitt eget liv:

«Det hadde vært bedre om du var død».

Den ansatte begikk selvmord på en boplass for ansatte. Han ble bare 28 år gammel, ifølge avisa. 28-åringens familie har ifølge Mainichi Shimbun planer om å saksøke bilprodusenten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer