Fox News:

Rystende meldinger: - Terrorister

Tusenvis av meldinger har lekket fra kontroversielle Fox News. Nå har produsenten av Tucker Carlson inntatt manesjen.

GOLFGUTTER: Talkshowvert Tucker Carlson henger med tidligere president Donald Trump i sommer under en golfturnering. Foto: AP Photo / Seth Wenig / NTB
GOLFGUTTER: Talkshowvert Tucker Carlson henger med tidligere president Donald Trump i sommer under en golfturnering. Foto: AP Photo / Seth Wenig / NTB Vis mer
Publisert

De siste ukene har offentligheten fått et godt innblikk i hva som skjedde i kulissene hos nyhetskanalen Fox News i perioden tidligere president Donald Trump hevdet valget ble kuppet av Joe Biden.

Det er ingen tvil om at den konservative kanalen har spilt på Trumps lag, og viderebrakt anklager om stemmefusk mot bedre vitende. Det kommer nemlig klart fram av korrespondansen mellom sentrale aktører fra 2021, at de ikke trodde at valget var stjålet.

Dominion Voting Systems, som har ansvar for valgstemmer i mange av delstatene, har saksøkt Fox News og nettverket for 1,6 milliarder dollar, tilsvarende 17 milliarder norske kroner.

Ut mot seerne

Det er altså i denne forbindelse, gjennom rettsdokumenter, at tusenvis av meldingsutvekslinger har kommet fram i lyset. Nå er det produsent for talkshowet til den kontroversielle og høyreorienterte politiske kommentatoren Tucker Carlson, Alex Pfeiffer, som skaper overskrifter.

Independent viser til en samtale mellom han og visepresident i Fox News, Raj Shah. Disse to diskuterer anklager fra advokaten Sidney Powell, som gjorde seg kjent for å dele konspirasjonsteorier rundt valget.

Tidligere president Donald Trump får gjennomgå for sin nye låt. Video: NTB, Twitter, Reuters. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

Hun uttalte at Venezuelas tidligere president Hugo Chávez, som døde i 2013, kunne ha vært involvert i hacking av datamaskiner, som skal ha bidratt til at millioner av stemmer gikk fra Trump til Biden.

«Vi burde kanskje ta opp dette, men det er så jævla sinnssykt. Stemmerigging av millioner? Kom igjen», skriver Shah til nevnte Pfeiffer.

«Eksepsjonelt dumme»

Han svarer:

«Det er galskap, men seerne våre tror på det, så å på nytt ta opp hvordan hennes dumme Venezuela-vitnemål ikke er bevis, kan fornærme dem».

Lenger ute i samtalen framgår det også tydelig at Pfeiffer, som ikke lenger jobber i Fox News, ikke har spesielt mye til overs for seerne.

«Som å forhandle med terrorister, men som er eksepsjonelt dumme. Søskenbarnknullende typer som tror de er saudi arabiske kongelige».

Independent har ikke fått kommentarer til saken fra verken Shah, Pfeiffer, Fox News og Fox Corp.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer