Rystende tall: - Svært urovekkende

Opp mot 90 millioner mennesker kan falle under grensa for ekstrem fattigdom i løpet av året, grunnet coronakrisa.

TIGGING: Det er de aller fattigste som er hardest rammet av coronapandemien. Her tigger en liten gutt etter penger på gata i Jakarta i Indonesia. Foto: INA Photo Agency / Shutterstock / NTB
TIGGING: Det er de aller fattigste som er hardest rammet av coronapandemien. Her tigger en liten gutt etter penger på gata i Jakarta i Indonesia. Foto: INA Photo Agency / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

- Det er svært urovekkende det vi nå ser.

Generalsekretær i Røde Kors, Bernt G. Apeland er bekymret. Flere rapporter det siste halvåret gir ham god grunn til det. De viser at coronapandemien går hardt ut over verdens fattige.

Reverserer framskritt

«Pandemien vil reversere framskrittene som har blitt gjort med å redusere global fattigdom siden 90-tallet og vil øke ulikheten».

Slik lød dommen i rapporten til det internasjonale pengefondet (IMF), World Economic Outlook, som ble lagt fram tirsdag.

Da rapporten ble lagt fram var det de store, globale trekk som fikk mest oppmerksomhet, og det er voldsomme tall det er snakk om.

Det samlede tapet for verdensøkonomien i år og neste år anslås til å bli 11 billioner dollar, sammenliknet med tidligere prognoser.

Det tilsvarer rundt 100 billioner – 100.000 milliarder – kroner eller ti norske oljefond.

Fram til 2025 anslår IMF at den samlede produksjonen i verden vil være 28 billioner dollar lavere enn estimatene viste før pandemien.

Og det er altså de med minst fra før som igjen blir hardest rammet - igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer