Rystende trend i Kina

CNN skriver at markedet for forundringspakker i Kina er i kraftig vekst. Nå slår organisasjonen Love Home alarm om at også dyr sendes i pakkene.

RYSTENDE TREND: Organisasjonen Love Home og CNN hevder at valper og kattunger i Kina sendes i forundringspakker. Foto: Chengdu Aizhijia Animal Rescue Centre / AFP / NTB
RYSTENDE TREND: Organisasjonen Love Home og CNN hevder at valper og kattunger i Kina sendes i forundringspakker. Foto: Chengdu Aizhijia Animal Rescue Centre / AFP / NTB Vis mer
Publisert

I starten av mai filmet dyrevernsorganisasjonen Love Home en aksjon hvor de undersøkte en lastebil med 156 esker med valper og kattunger, hvorav noen av dem var døde. Nå melder CNN at organisasjonen mener at dyrene kan knyttes til salg av forundringspakker i Kina.

Kanalen skriver at markedet for forundringspakker er i sterk vekst i Kina. Konseptet går ut på at man kan bestille en pakke som man ikke kjenner innholdet i. Dette kan for eksempel appellere til samlere.

Undersøkelser

- Vanligvis slutter leverandørene å gi dyrene mat og vann en dag før forsendelse for å begrense mengden avføring fra dyrene, sier Love Home-grunnlegger Chen Yunlian i en video som har blitt publisert i sosiale medier, ifølge CNN.

Til kinesisk statlig TV har Chen sagt følgende:

- Jeg sa til den unge mannen som solgte dyr i forundringspakker at han tjener penger på bekostning av disse dyrenes liv.

CNN skriver at det er forbudt å levere levende dyr via posten i Kina, men at forbudet ikke håndheves tilstrekkelig. CNNs undersøkelser viser at det er flere nettsider som selger dyr i forundringspakker, og at man kan få et dyr levert på døra i en slik pakke for så lite som fem dollar, som tilsvarer omkring 40 norske kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.