Ryster verden: - Bekymringsfullt

Siden starten av 2021 har Saudi-Arabia brukt minst 63 milliarder kroner på sportsavtaler, ifølge anslag fra The Guardian. Men tallet er trolig høyere.

PENGEBRUK: Det ble ikke spart på konfekten da Paris St. Germain spilte treningskamp mot et sammensatt lokalt lag på King Fahd International Stadium i januar i år. FOTO: Khalid Abdulfaattah / Xinhua / NTB
PENGEBRUK: Det ble ikke spart på konfekten da Paris St. Germain spilte treningskamp mot et sammensatt lokalt lag på King Fahd International Stadium i januar i år. FOTO: Khalid Abdulfaattah / Xinhua / NTB Vis mer
Publisert

I sommer har Saudi Arabias investeringer i sportsverdenen fått svært mye oppmerksomhet. Den mest markante endringen fra tidligere er at en lang rekke profilerte fotballspillere, med Cristiano Ronaldo i spissen, har byttet ut europeisk klubbfotball med klubber i kongedømmet.

Store overganger

I kjølvannet av Ronaldos overgang, som angivelig skal gi den portugisiske superstjerna 200 millioner dollar i året, har kjente fotballnavn som Karim Benzema, Ngolo Kanté, Roberto Firmino og Steven Gerrard takket ja til de lukrative avtalene de får i Saudi-Arabia.

Den siste tida har det også stormet rundt Paris Saint Germain-stjerna Kylian Mbappé. Klubben Al-Hilal skal ha kommet med et astronomisk bud på 300 millioner euro - 3,3 milliarder norske kroner - for å sikre seg stjernespissens tjenester.

De skal ifølge rapportene være villig til å hente den franske 24-åringen bare for den kommende sesongen, for så la ham dra videre til Real Madrid neste sommer. Så langt har den franske stjernespissen vært skeptisk til å forlate europeisk fotball.

Det er uansett en pengebruk som selv i den internasjonale toppfotballen, der overgangssummer på flere hundre millioner kroner nærmest er dagligdags, får flere til å heve på øyenbrynene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.