Rystet: - Dette er en skam

Bråket i Norske Selskab har utløst et skred av sterke reaksjoner.

- LUKKET ROM: Den eksklusive herreklubben Norske Selskab er i hardt vær etter Børsens avdekning denne uka. Nå tar politikerne til orde. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- LUKKET ROM: Den eksklusive herreklubben Norske Selskab er i hardt vær etter Børsens avdekning denne uka. Nå tar politikerne til orde. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag løftet Børsen fram historien om den lukkede og eksklusive herreklubben Norske Selskab - en artikkel som denne uka har fått flere til å reagere med sjokk og vantro.

«Nedrig, utdatert og utrangert» - er noen av karakteristikkene i diskusjonen på sosiale medier. I kjølvannet av Børsens avsløring, har blant andre Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås varslet at han aldri kommer til å komme tilbake til den eksklusive herreklubbens lokaler.

Bakgrunnen er at det like før jul oppsto medlemsraseri i herreklubben - utløst av én enkel e-post. Bak lukkede dører fikk norske superrikinger, næringslivstopper og kulturelite spørsmål om hvorvidt kvinner skulle få lov til å bli medlemmer.

- En skam

Det førte til oppstandelse. Et voldsomt press fra godt over 100 medlemmer, resulterte i at spørsmålet om kvinnemedlemskap ble kremert og gravlagt - før arbeidet i det hele tatt var igangsatt.

- Ikke annet enn rystende lesning, konkluderer SV-topp Kari Elisabeth Kaski overfor Børsen.

Politikeren er ikke nådig når hun deler sine synspunkter om det Norske Selskab, og mener at en slik herreklubb regelrett ikke hører hjemme i et åpent og demokratisk samfunn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer