Rystet: - Helt uforståelig

Mener kommunalministeren «kaster blår i øynene» på vintersportsstedene.

KREVER VINTERSPORT-STØTTE: - Atter en gang vil man ikke prioritere dem. Pengene settes på vent. De burde ha blitt utbetalt til steder som Geilo, Hemsedal, Oppdal i dag, sier en rystet Linda Helleland til Børsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KREVER VINTERSPORT-STØTTE: - Atter en gang vil man ikke prioritere dem. Pengene settes på vent. De burde ha blitt utbetalt til steder som Geilo, Hemsedal, Oppdal i dag, sier en rystet Linda Helleland til Børsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er verre enn vi kunne forestilt oss, sier næringspolitisk talsperson i Høyre, Linda Helleland, til Børsen.

Det kommer etter at finansminister Trygve Slagsvold Vedum i dag la fram forslag til en samlet krisepakke.

I alt er pakken på 20,2 milliarder kroner, herunder 500 kommunemillioner som Helleland mente skulle ut til vintersportsstedene i Distrikts-Norge.

Krevde afterski-støtte

I et kraftig oppgjør tidligere denne uka fortvilte Helleland over at vintersportsstedene, herunder restaurant og uteliv, samt afterski-aktører, ble «nedprioritert» i regjeringens kommunale kompensasjonsordning.

- Sp sprer penger jevnt utover kommunene for å gjøre alle til lags, framfor å spisse støtten mot næringene som virkelig står på kanten av stupet.

Hun ba innstendig om at regjeringen betaler ut 500 millioner kroner, som nå står og venter, og at hardt coronaberørte vintersportssteder prioriteres øverst.

- Til tross for næringens nødskrik før jul, ble de ikke hørt da, men kommunal- og distriktsministeren har nå en sjanse til å rette opp i dette, sa Helleland mandag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer