Rystet CrossFit-verden. Nå er selskapet solgt

Trakk seg nylig fra sjefsstillingen. Nå selger han også milliardselskapet.

KONGEN AV CROSSFIT: Greg Glassman var med på å starte opp Crossfit som nå er et verdenskjent treningskonsept. Foto: Crossfit
KONGEN AV CROSSFIT: Greg Glassman var med på å starte opp Crossfit som nå er et verdenskjent treningskonsept. Foto: Crossfit Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden trakk Greg Glassman seg fra jobben som sjef for varemerket Crossfit, men forble selskapets eier.

Nå kommer det fram at han har solgt selskapet. Det skriver flere medier, blant annet BBC.

- Jeg startet et selskap med noen essensielle og elegante sannheter som ingen kunne, eller kanskje ville, si. Det resulterte i den raskest voksende kjeden i verdenshistorien. Det gikk så bra og ble så populært at det har blitt en ting mye større enn jeg kunne håpet. Verden har endret seg, men den storslåtte, menneskelige maskinen, de beviste fordelene med CrossFit og dets markedsmuligheter forblir uendret, skriver Glassman i en uttalelse publisert på selskapets offisielle Twitter-konto.

- Jeg har fullstendig tro på at Eric Roza kan føre CrossFit Inc effektivt inn i denne nye verdenen, avslutter Glassmann.

- Vil ikke bli tolerert

- Siden jeg oppdaget CrossFit for ti år siden, har det forandret livet mitt. Jeg er dypt beæret over å ha muligheten til å lede CrossFit gjennom sitt neste kapittel som CEO og eier, skriver den nye eieren, Eric Roza, på Twitter.

CrossFits offisielle Twitter-konto har retvitret uttalelsen.

Medlemmer av CrossFit-samfunnet sliter med å forene de siste ukenes «splittende uttalelser og påstander» med sine egne opplevelser fra lokale treningssentre, skriver Roza.

- Mitt syn på dette er enkelt: Rasisme og kjønnsdiskriminering er avskyelig og vil ikke bli tolerert i CrossFit. Vi åpner armene våre for alle, og jeg vil jobbe hardt med å bygge opp bruene med dem som vi har mistet tilliten til.

Vilkårene for avtalen, som skal være offisielt i havn neste måned ifølge Roza, er ikke kjent.

Verdien på selskapet har tidligere blitt estimert til omtrent fire milliarder dollar. Det er tilknyttet rundt 13 000 treningssentre i 158 land over hele verden, skriver BBC.

Rasisme og trakassering

Glassmann trakk seg fra jobben etter at han kom med upassende kommentarer om drapet på George Floyd på Twitter og i et Zoom-møte.

Han skrev «Floyd-19» på sin Twitter konto, en referanse på George Floyd og Covid-19. Floyd døde etter en pågripelse i Minneapolis. Politibetjenten som satte kneet i Floyds nakke er siktet for forsettlig drap.

Twitter-meldinga skapte store reaksjoner, og Glassman mistet flere sponsorer, blant annet fra det anerkjente merket Reebok.

Tidligere ansatte hos Glassmans treningsimperium var derimot overrasket over hvorfor Glassman hadde trukket seg. De trodde det nemlig var på grunn av seksuell trakassering.

Glassman var med på å stifte bedriften CrossFit Inc og blir sett på som en av grunnleggerne bak treningskonseptet. Det er en form for trening som skjøt fart på starten av 2000-tallet. Treningen baserer seg blant annet på høy intensivitet og styrkeløft.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer