Tyveribølge før jul:

- Så desperate at de stjeler

Antall tyverier fra norske butikker har skutt voldsom fart før jul. Elektronikk-kjempen Power frykter det skyldes folk som ikke har råd til å kjøpe julegaver til sine nære og kjære.

TYVERIBYKS: Det er tøffe tider for den norske lommeboka, og ifølge enkelte butikkjeder er stadig flere så desperate at de stjeler. Foto: Heiko Junge / NTB
TYVERIBYKS: Det er tøffe tider for den norske lommeboka, og ifølge enkelte butikkjeder er stadig flere så desperate at de stjeler. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Dyrere mat, galopperende strømpriser og den høyeste renta på 13 år utgjør en cocktail av risikoer for nordmenns lommebøker.

Det har også gjort seg utslag i en kraftig økning i antall butikktyverier så langt i år, hevder flere aktører i bransjen.

- Vi har sett en økning i butikktyverier denne høsten, og det har økt på fram mot jul. Dette skjer hvert år på denne tida, men det har vært en markant endring i år, sier kommunikasjonssjef Monica Iren Fasting i Power til Børsen.

- Trist

Hun tror tyveribølgen kan forklares med at mange i Norge har mye mindre å rutte med, noe flere kjenner spesielt godt på i julehøytida.

- Det er dessverre mange som rett og slett ikke har råd til julegaver i år, og som blir så desperate at de stjeler. Det er en trist utvikling, og det koster butikkene enorme summer, fortsetter Fasting.

- Vi merker også en kraftig økning på omreisende kriminelle, og jobber tett med politiet rundt dette. Prisene i Europa øker, og det gjør også utfordringene rundt tyveri og svindel, sier hun videre.

Også Clas Ohlson merker en tyveri-økning, men understreker at de har flere besøkende i butikkene i denne perioden, og at de derfor ikke anser det som et større problem enn ellers i året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer