Sa fra seg statsborgerskap - innlegg fjernet

Den russiske businessmannen mener Kreml står bak.

IKKE LENGER RUSSISK: Oleg Tinkov har ikke lyst til å assosieres med Russland. Foto: AP/Sang Tan/NTB
IKKE LENGER RUSSISK: Oleg Tinkov har ikke lyst til å assosieres med Russland. Foto: AP/Sang Tan/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den russiske businessmannen Oleg Tinkov kunngjorde mandag at han sier fra seg sitt russiske statsborgerskap, og håper andre russiske forretningsmenn vil gjøre det samme.

- Jeg har bestemt meg for å si fra meg mitt russiske statsborgerskap. Jeg kan ikke og vil ikke være assosiert med et fascistland som startet en krig med sin fredfulle nabo, og som daglig dreper uskyldige mennesker. Det ville ha vært en skam for meg om jeg skulle ha fortsatt å ha det russiske passet, skrev han i et innlegg på sin egen Instagram-profil med et bilde av det som skal være et sertifikat for utmeldingen.

Han fortsatte:

- Jeg håper mer prominente russiske forretningsmenn vil følge etter meg, slik at Putins regime og økonomi blir svekket, og at han til slutt må gi opp. Jeg hater Putins Russland, men elsker alle russere som er sterkt imot denne vanvittige krigen!

Tirsdag morgen er innlegget fjernet - knapt et døgn etter publisering.

Skylder på Kreml

I et nytt Instagram-innlegg, publisert tirsdag morgen, hevder han at det er Kreml som står bak.

- Innlegget mitt fra i går har på mystisk vis blitt borte. Det må være Kremls troll, skriver han i innlegget, som er illustrert med bilde av en hund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.