Så mange av disse jobbene forsvant

Ytterligere 23.500 personer kom i jobb i løpet av fjoråret, og veksten var sterkest i Oslo. Men i varehandelen går kurven over antall ansatte nedover.

Oslo  20190704.
Illustrasjonsbilde av selvbetjent kasse i matbutikk.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Oslo 20190704. Illustrasjonsbilde av selvbetjent kasse i matbutikk. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Diskusjonen om butikkdød og endring i forbruksvaner har vært et tema i lengre tid. Innen varehandelen var det 3.300 færre sysselsatte i fjerde kvartal 2019 enn på samme tid året før. Det innebærer en nedgang på 1 prosent, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Også forretningsmessig tjenesteyting og transport og lagring har færre folk – en nedgang på henholdsvis 1 og 0,5 prosent.

De næringene som fikk størst relativ framgang, var bergverksdrift og utvinning (8 prosent) og informasjon og kommunikasjon (5 prosent).

Jobbvekst totalt på 0,9 prosent

Antall sysselsatte i Oslo økte med 1,9 prosent i løpet av året, og den sterkeste jobbveksten i landet fant dermed sted i hovedstaden.

På landsbasis var det 23.500 personer som kom i jobb i løpet av denne perioden, noe som tilsvarer en vekst på 0,9 prosent.

I Oslo var det kvinner som sto for størsteparten av økningen. Det gjenspeiles i at kommunal sektor, hvor mange kvinner jobber, hadde den største veksten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer