Så mye billigere blir snus

Tobakksavgiften reduseres. Så mye slår det ut på lommeboka til de som snuser.

KUTT: Regjerningspartiene har sammen med Frp vedtatt kutt i avgiftene på snus. Foto: Olivier Morin / AFP / NTB
KUTT: Regjerningspartiene har sammen med Frp vedtatt kutt i avgiftene på snus. Foto: Olivier Morin / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringspartiene og Frp ble tirsdag kveld enige om et statsbudsjett for neste år. Frp-leder Siv Jensen sier at de har fått gjennomslag på i overkant av 18 milliarder kroner.

Blant punktene det er enighet om, kommer blant annet et kutt i avgiften på snus med 25 prosent. Det kan bety betydelige penger spart for dem som er storforbrukere av tobakksvaren.

For en av de mest solgte typene, General No 1 Classic løssnus, ligger avgiften på en boks med 42 gram snus i dag på 54,50 kroner, ifølge Skatteetatens avgiftsoversikt. Summen beregnes ut ifra et avgiftsnivå på 1,09 kroner per gram snus.

Med det kommende kuttet blir prisen dermed redusert med 11,45 kroner.

Samme regnestykke for porsjonssnusen Skruf Fresh S2, som er en av Norges mest solgte porsjonssnus, blir som følger: Avgiften på 18 kroner per boks med 16,6 gram snus, reduseres med 4,52 kroner.

For et annet merke, Epok, vil på en av sine mestselgende varianter, No2 Arctic Blue S2, få et tilsvarende avgiftsfall som Skruf. Dette fordi boksens tobakksvekt er lik Skruffs Fresh S2.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer