Sa nei til russiske flaggskip

Men luksusyachten «Ragnar» med Putin-venn som eier, er velkommen tilbake til norsk havn fra Tyrkia.

ÅLESUND - NARVIK - EGYPT - TYRKIA: Yachten «Ragnar» ved kai i Narvik i mars. Båten eies av den tidligere KGB-offiseren Vladimir Strzjalkovskij, som er venn med Russlands president Vladimir Putin. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB.

ÅLESUND - NARVIK - EGYPT - TYRKIA: Yachten «Ragnar» ved kai i Narvik i mars. Båten eies av den tidligere KGB-offiseren Vladimir Strzjalkovskij, som er venn med Russlands president Vladimir Putin. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB.

Vis mer
Publisert

Etter de skjerpede, norske sanksjonene med forbud mot skip med russisk flagg i norske havner, har myndighetene fått flere søknader om dispensasjon.

Men alle søknadene er avslått, opplyser Utenriksdepartementets rettsavdeling til Dagbladet/Børsen.

De nye sanksjonene er innført med virkning fra 8. mai på grunn av Russlands invasjon og krig i Ukraina.

Etter fire måneder i norske havner, har den russiskeide luksusyachten «Ragnar» hatt «amnesti» i havna i Marmaris i sanksjonsfrie Tyrkia fra 6. mai. Der er den fortsatt.

På den lange ferden fra Ålesund til Egeerhavet, har båten til oligarkmilliardær og Putin-kollega fra KGB og den russiske regjeringen - Vladimir Strzjalkovskij - vært innom en annen havn uten fare for å bli beslaglagt.

Port Said i Egypt er også trygg havn i forhold til vestlige sanksjoner mot russisk skipsfart og oligarkers eiendom.

Men etter at norske myndigheter fra og med 8. mai strammet kraftig inn på restriksjoner mot russiske fartøy - kan «Ragnar» nå komme tilbake til norsk havn uten å bli tatt i arrest?

Luksusyachten «Ragnar», opprinnelig bygd som forsyningsskip og isbryter under navnet «Sanaborg», seiler nå under flagget til EU-landet Malta, der skipet er registrert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer