Så rødt: - Provoserende

Handelsstanden i Oslo angrer på utspill om nedstenging: - Vi hadde forventet åpning og ikke ytterligere nedstenging.

- DESPERAT SITUASJON: Oslo Handelsstands Forening (OHF) vil ha gjenåpning av butikker og restauranter i Oslo. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
- DESPERAT SITUASJON: Oslo Handelsstands Forening (OHF) vil ha gjenåpning av butikker og restauranter i Oslo. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Da beskjeden kom om at alle butikker og serveringssteder må stenge ned i to uker, opplevdes dette dramatisk, og jeg ble jeg rett og slett så frustrert at ordbruken ble for kraftig, skriver administrerende direktør Bjørn Næss i Oslo Handelsstands Forening (OHF) i en beklagende epost til NTB.

Søndag kveld kom byrådsleder Raymond Johansen med nok en knusende beskjed til restauranter og butikker i Oslo.

Som følge av høye smittetall, der en stor andel knyttes til den mer smittsomme muterte coronavarianten fra Storbritannia, bes handelsstanden igjen om å skalke lukene.

- Forventet åpning

Det fikk Næss i OHF til å se rødt. I kampens hete gikk organisasjonen ut og krevde stenging også i hovedstadens nabokommuner.

- Hvis ikke, vil tiltakene virke mot sin hensikt, føre til økt mobilitet og være svært urettferdig og konkurransevridende for nedstengte virksomheter i Oslo, uttalte Næss til NTB.

Næss erkjenner mandag at det gikk ei kule varmt etter byrådets pressekonferanse. Overfør Børsen understreker han at OHF naturligvis ikke ønsker samme dystre skjebne for Oslos nabokommuner, men at de ble tatt på senga av ytterligere innskjerpinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer