Corona:

Så tallene stupe samme kveld

Spøkelsesaktig på tradisjonsrike Dr. Holms Hotel.

RAMMES: Ærverdige Dr. Holms Hotel på Geilo blir hardt rammet av nedstengningen av Viken i påska. Reporter: Øystein Andersen. Foto: Øystein Andersen / Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GEILO (Dagbladet): Det er uvirkelig stille i svære og tradisjonsrike Dr. Holms Hotel tett på den nest siste helgen før påske.

Nå pleier det å sige på med hotellgjester til den sørnorske «hovedstaden» for fjellpåske. Geilos hjemkommune Hol er i tillegg landets tredje største hyttekommune etter Ringsaker og Trysil.

Vi teller to gjester i den digre resepsjonen i løpet av en halvtime etter å ha blitt tatt imot med store bokstaver i inngangen:

«Grunnet strengere regionale tiltak for Viken Fylke vil det kun være tillatt for boende gjester å oppholde seg på hotellet. Dette gjelder til og med 11. april 2021. Vi beklager ulempene dette måtte medføre».

TØRRLAGT PÅSKE: Markedssjef Linn Michell Alnes har måttet stenge ned det mest på Dr. Holms Hotel til og med 11. april. Da er vintersesongen over. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet.
TØRRLAGT PÅSKE: Markedssjef Linn Michell Alnes har måttet stenge ned det mest på Dr. Holms Hotel til og med 11. april. Da er vintersesongen over. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet. Vis mer

«Ulempe» ser det i alle fall ut til å bli for bedriften Dr. Holms med 126 gjesterom, leiligheter, restauranter til rundt 400 gjester og diverse aktiviteter.

Altså bare tillatt for boende gjester. Og dem blir det ikke mange av sammenliknet med normalpåske.

Avbestillinger rant inn

- Antall bestillinger er mer enn halvert så langt. Mandag 15. mars kom telefonene direkte med avbestillinger etter at påskerestriksjonene ble kjent klokka 21 på kvelden. Det samme kunne vi følge via avbestillinger over nett, sier markedssjef Linn Michell Alnes.

Mandag 12. april kan hotellet med restauranter og puber altså åpne som normalt igjen, hvis myndighetene finner at corona-restriksjonene er under kontroll.

- Men da er vintersesongen over her, sier Alnes.

KUN FOR BOENDE GJESTER: Dr. Holms Hotel forklarer påsketurister ved inngangen hvorfor restauranter og puber er stengt til 11. april. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet.
KUN FOR BOENDE GJESTER: Dr. Holms Hotel forklarer påsketurister ved inngangen hvorfor restauranter og puber er stengt til 11. april. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet. Vis mer

- Sommeren kan ikke redde

- Hvilke forventninger har dere til sommersesongen?

- I fjor sommer eksploderte det med bestillinger fra norske turister. Vi var overbooket i juli og august. Og vi hadde godt besøk nå til jul.

- Det var påsken nå som skulle redde sesongen. Sommeren som kommer kan ikke redde året, sier Linn Michell Alnes.

Hun viser oss rundt i mørklagte og spøkelsesaktige lokaler med plakater om corona og restriksjoner rundt hvert hjørne: svømmebasseng og spa stengt, bowlinghall stengt, sportspub og skibar med plass til flere hundre gjester stengt.

Alkohol til tidenes påske

Vi ber markedssjefen ta kontakt hvis hun kommer på flere nøkkelpunkter foran årets båndlagte påske.

Like etter kommer en melding:

- Ta med alkoholsvinnet vi sitter inne med. Vi hadde forberedt tidenes påske og kjøpt inn alkohol som nå kommer til å bli dårlig. Regjeringen har jo ikke gått ut med noen støtteordning til oss på dette.

STENGT: Hallingstuene-eiere Frode Aga og Berit Kongsvik sier de frykter konsekvensene av nedstengningen. Reporter: Øystein Andersen. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer