Tyskland:

Sabotasje skaper frykt

Politiet advarer etter flere tilfeller av sabotasje i Tyskland.

RAMMET: Mosel er en av Tyskland 13 vinregioner. Steffenhof-banen er blant de saboterte taubanene. Foto: imageBROKER/Michael Runkel/NTB
RAMMET: Mosel er en av Tyskland 13 vinregioner. Steffenhof-banen er blant de saboterte taubanene. Foto: imageBROKER/Michael Runkel/NTB Vis mer
Publisert

Med sine høye fjell og ulendt terreng, er mange tyske vinbønder avhengige av spesiallagde taubaner for å frakte varer over ekstreme stigninger.

Vinbønder er av den grunn ofte ute og farter på Steffenhof-taubanen, når de skal frakte vinen over de pittoreske, men bratte, skråningene i vinregionen Mosel vest i Tyskland.

- Full gass

I det siste har flere taubaner blitt sabotert, noe som nesten har kostet vinbønder livet, skriver den tyske avisa Bild.

Nylig måtte vinmakersønnen Marc Steffen (21) hoppe ut av vogna i fart fordi noen hadde sabotert den. Under frakten innså Steffen at bremsene ikke fungerte.

- Motoren gikk i full gass, det hele skjedde med lynets hastighet, sier han til den tyske avisa.

Faren til Steffen drifter en vingård i Trittenheim ved Midt-Mosel. Han sier at noen har tuklet med demperen, gassveieren og bremsen.

Politiet bekrefter at det ikke var en ulykke, men verket til en eller flere sabotører.

Vogna sporet av og dundret til slutt rett inn i fjellveggen i høy hastighet og ble totalsmadret. Steffen kom fra hendelsen uskadd, men sjokkert.

- Jeg hadde en skytsengel, sier han.

Om du har rester igjen i vinflaska bør du ikke sette korken på igjen, du bør heller finne fram en ting du kanskje allerede har i skapet. Da unngår du at vinen blir ødelagt. Video: Embla Hjort-Larsen / @confidenceuncorked, Tiktok. Vis mer

Politiet advarer

Politiet sier at det ikke er en isolert hendelse og advarer nå vinbønder og alle andre som benytter seg av taubanene.

- Etterforskningen viser at det er sannsynlig at en eller flere ukjente gjerningsmenn har tuklet med banene, uttaler politiet i byen Bernkastel-Kues, som ligger i Moseldalen, overfor Bild.

De sier at alle som opererer banene er bør gjennomføre en «nøye teknisk inspeksjon», før de drifter dem.

- Politiet etterforsker saken som voldsforsøk som kan medføre kroppsskade og skade på eiendom, sier politiet.

De ønsker tips fra publikum.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer