Filippinenes vakre strender, asurblå hav og fortreffelige temperaturer sørger for at millioner av mennesker tar ferien sin her hvert år.
Landet satser stort på kampanjer som skal lokke turister til øystaten.
Flause
Nå har landets turistmyndigheter blitt helt røde i fjeset etter en flau blemme. Det skriver AFP.
Reklamebyrået DDB Philippines har nemlig fått oppgaven å lage en forlokkende reklamefilm om Filippinene, i forbindelse med kampanjen «Love The Philippines» (Elsk Filippinene, red.anm.).

Raser mot turister
Kampanjen ble lansert 27. juni og har kostet 1,3 millioner dollar, nesten 14 millioner kroner.
Problemet er bare at reklamefilmen også inneholdt bilder av helt andre steder: Blant annet risfarmer i Indonesia og sanddyner i Brasil.
Etter at reklamefilmen ble publisert, var det flere i sosiale medier som reagerte på at flere av bildene overhodet ikke viste Filippinene.
Myndighetene raser - byrået beklager
Seint søndag kunngjorde turistdepartementet at det undersøkte påstandene om utenlandsk videomateriale, før de fjernet filmen fra sine nettsider.
AFPs faktasjekk-team har konkludert med at reklamefilmen også viser bilder fra Brasil, Indonesia, Sveits og De forente arabiske emirater.

- Vil lide i flere år
DDB beklager å ha brukt arkivmateriale fra utlandet, og beskriver det som «uheldig glipp» fra reklamebyråets side. De sier de burde sørget for å ha fulgt reglene.
Landets turistmyndigheter raser:
- Bruken av arkivopptak fra utlandet i en kampanje som promoterer Filippinene, er svært upassende og i strid med turistdepartementets mål.
Myndighetene framholder at de i hele prosessen har søkt bekreftelse fra reklamebyrået på at originalitet og eierskapsrettigheter skal være i orden.
- Ved alle disse tilfellene har DDB gjentatte ganger forsikret oss om at originalitet og eierskap på alt materiale er i orden, sier turistdepartementet.

Nå er «Exit»-hytta solgt
Turismen er en sentral industri for Filippinene, men landet henger bakpå sine naboland på grunn av dårlig infrastruktur og høye kostnader, skriver The Guardian.
I fjor kom 2,7 millioner turister til landet, som er ned 68 prosent fra før pandemien i 2019, ifølge FNs verdensturisme-organisasjon.