Saftig turistsmell: - Svært upassende

Filippinene satset stort på en reklamefilm som skulle lokke turister. Men flere merket at det var noe som skurret.

SMELL: De som skulle lage en reklamefilm om Filippinene, gikk på en saftig smell. Foto: Shutterstock / NTB
SMELL: De som skulle lage en reklamefilm om Filippinene, gikk på en saftig smell. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Filippinenes vakre strender, asurblå hav og fortreffelige temperaturer sørger for at millioner av mennesker tar ferien sin her hvert år.

Landet satser stort på kampanjer som skal lokke turister til øystaten.

Flause

Nå har landets turistmyndigheter blitt helt røde i fjeset etter en flau blemme. Det skriver AFP.

Reklamebyrået DDB Philippines har nemlig fått oppgaven å lage en forlokkende reklamefilm om Filippinene, i forbindelse med kampanjen «Love The Philippines» (Elsk Filippinene, red.anm.).

Kampanjen ble lansert 27. juni og har kostet 1,3 millioner dollar, nesten 14 millioner kroner.

Problemet er bare at reklamefilmen også inneholdt bilder av helt andre steder: Blant annet risfarmer i Indonesia og sanddyner i Brasil.

Etter at reklamefilmen ble publisert, var det flere i sosiale medier som reagerte på at flere av bildene overhodet ikke viste Filippinene.

Myndighetene raser - byrået beklager

Seint søndag kunngjorde turistdepartementet at det undersøkte påstandene om utenlandsk videomateriale, før de fjernet filmen fra sine nettsider.

AFPs faktasjekk-team har konkludert med at reklamefilmen også viser bilder fra Brasil, Indonesia, Sveits og De forente arabiske emirater.

DDB beklager å ha brukt arkivmateriale fra utlandet, og beskriver det som «uheldig glipp» fra reklamebyråets side. De sier de burde sørget for å ha fulgt reglene.

Landets turistmyndigheter raser:

- Bruken av arkivopptak fra utlandet i en kampanje som promoterer Filippinene, er svært upassende og i strid med turistdepartementets mål.

Myndighetene framholder at de i hele prosessen har søkt bekreftelse fra reklamebyrået på at originalitet og eierskapsrettigheter skal være i orden.

- Ved alle disse tilfellene har DDB gjentatte ganger forsikret oss om at originalitet og eierskap på alt materiale er i orden, sier turistdepartementet.

Turismen er en sentral industri for Filippinene, men landet henger bakpå sine naboland på grunn av dårlig infrastruktur og høye kostnader, skriver The Guardian.

I fjor kom 2,7 millioner turister til landet, som er ned 68 prosent fra før pandemien i 2019, ifølge FNs verdensturisme-organisasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer