Saksøker Legoland etter protesekrangel

Sønnen skal ha blitt bedt om å ta av seg beinprotesen da han skulle bade. Nå tar mora fornøyelsesparken til retten.

PROTESEFADESE: Det var i parken i Florida at hendelsen fant sted. Nå ender partene i retten. Foto: John Raoux / AP
PROTESEFADESE: Det var i parken i Florida at hendelsen fant sted. Nå ender partene i retten. Foto: John Raoux / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var på Legolands park i Florida at den ti år gamle gutten i sommer opplevde det som nå blir tema for retten. Da han skulle ta vannsklia ut i bassenget, skal beskjeden ha kommet: han måtte først ta av seg beinprotesen og sette igjen denne på toppen av sklia. Det kommer fram av dokumentene som nå har havnet i rettssystemet, skriver Orlando Sentinel, som siteres av en rekke amerikanske medier.

Guttens mor har nå anklaget Legoland for brudd på funksjonshemmedes rettigheter. Det er foreløpig uklart hvor stort erstatningskravet som fremmes er.

- En del av kroppen hans

Ifølge lokalavisa måtte gutten vente ved bassenget i 20 minutter, i påvente av at en av bassengvaktene kunne hente protesen for ham. Ifølge mora skal hendelsen ha føltes svært nedverdigende for 10-åringen, som endte opp i tårer på grunn av situasjonen.

- De gjorde sånn at alle stirret på ham. Hvorfor gjorde de dette mot ham? Protesen er en del av kroppen hans. Han trenger den, sa Aleisha Mullina, mor til 10-åringen, i et intervju denne uka.

Talsperson for Legoland i Florida, Kelly Hornick, sier hun foreløpig ikke kan kommentere den konkrete episoden fra sist sommer. I en uttalelse, sier hun imidlertid at fornøyelsesparken utelukkende prøver å tilby de besøkende en fantastisk opplevelse, også de med særskilte behov.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer