Saksøker Legoland etter protesekrangel

Sønnen skal ha blitt bedt om å ta av seg beinprotesen da han skulle bade. Nå tar mora fornøyelsesparken til retten.

PROTESEFADESE: Det var i parken i Florida at hendelsen fant sted. Nå ender partene i retten. Foto: John Raoux / AP
PROTESEFADESE: Det var i parken i Florida at hendelsen fant sted. Nå ender partene i retten. Foto: John Raoux / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var på Legolands park i Florida at den ti år gamle gutten i sommer opplevde det som nå blir tema for retten. Da han skulle ta vannsklia ut i bassenget, skal beskjeden ha kommet: han måtte først ta av seg beinprotesen og sette igjen denne på toppen av sklia. Det kommer fram av dokumentene som nå har havnet i rettssystemet, skriver Orlando Sentinel, som siteres av en rekke amerikanske medier.

Guttens mor har nå anklaget Legoland for brudd på funksjonshemmedes rettigheter. Det er foreløpig uklart hvor stort erstatningskravet som fremmes er.

- En del av kroppen hans

Ifølge lokalavisa måtte gutten vente ved bassenget i 20 minutter, i påvente av at en av bassengvaktene kunne hente protesen for ham. Ifølge mora skal hendelsen ha føltes svært nedverdigende for 10-åringen, som endte opp i tårer på grunn av situasjonen.

- De gjorde sånn at alle stirret på ham. Hvorfor gjorde de dette mot ham? Protesen er en del av kroppen hans. Han trenger den, sa Aleisha Mullina, mor til 10-åringen, i et intervju denne uka.

Talsperson for Legoland i Florida, Kelly Hornick, sier hun foreløpig ikke kan kommentere den konkrete episoden fra sist sommer. I en uttalelse, sier hun imidlertid at fornøyelsesparken utelukkende prøver å tilby de besøkende en fantastisk opplevelse, også de med særskilte behov.

- Ødela selvtilliten

I rettsdokumentene kommer det ifølge Orlando Sentinel fram at Mullinax henvendte seg til Legoland før sønnen skulle ta vannsklia. Etter å ha forklart at 10-åringen ikke kunne svømme uten den spesielle svømmeprotesen, skal hun ha blitt forsikret om at det var greit at sønnen brukte denne mens han badet.

Da gutten nådde toppen av sklia, skal imidlertid kontrabeskjeden ha kommet - det var ikke tillatt å bruke protese i vannsklia.

- Jeg har oppdratt ham til å være selvsikker, men etter det som skjedde er han redd for at det samme skal skje igjen. Opplevelsen ødela selvtilliten hans, sier mora.

Det er heller ikke første gang Legoland får søksmål mot seg på grunn av liknende hendelser. Så seint som i april i fjor, ble parken saksøkt fordi en 9-åring med proteser på begge beinene ble nektet å bruke en rekke av severdighetene. Søksmålet er fortsatt ikke avgjort.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer