Saksøker McDonalds for gigantbeløp

McDonalds blir saksøkt av bedrift for vanvittige 900 millioner dollar.

BLIR SAKSØKT: McDonalds må forsvare seg i retten etter at en nyoppstartet bedrift har kommet med flere påstander mot dem. Foto: Geoffrey Swaine/Shutterstock/NTB
BLIR SAKSØKT: McDonalds må forsvare seg i retten etter at en nyoppstartet bedrift har kommet med flere påstander mot dem. Foto: Geoffrey Swaine/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

McDonalds blir saksøkt for 900 millioner dollar av den nyoppstartede bedriften Kytch. Beløpet tilsvarer 8,1 milliarder norske kroner.

Bedriften saksøker hurtigmatkjeden i kjølvannet av å ha laget en mekanisme designet for å fikse iskremmaskinene deres, melder Business Insider.

Saksøkes på grunn av e-poster

I et søksmål fra 1. mars, anklaget Kytch McDonalds for å ha sendt e-poster til andre bedrifter, som skal ha vært usanne og svertende for dem.

McDonalds skal ifølge søksmålet ha hevdet at varen de leverte utgjorde en sikkerhetstrussel og kunne forårsake skader.

Kytch mener også at McDonalds har skrevet til andre at produktet deres brøt med maskinens garantier.

Kytch, som leverer fjernkontroller, vedlikehold og andre verktøy for iskremmaskiner, har beskrevet begge påstandene som falske og ærekrenkende.

Søksmålet var også kritisk til Taylor Company, som er McDonalds hovedleverandør av iskremmaskiner.

Enormt erstatningskrav

Eieren av Kytch, Melissa Nelson og Jeremy O'Sullivan, ber som tidligere nevnt om 900 millioner dollar i erstatningskrav for de påståtte e-postene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer