Otto Robsahm

Saksøker «Sinnasnekker'n»: Kreves for millioner

Tidligere samarbeidspartner krever seks millioner av TV-profilen. Robsahm ser fram til rettssaken.

MILLIONSØKSMÅL: Tidligere forretningspartner krever seks millioner fra «Sinnasnekker'n» Otto Robsahm. Foto: Nina Hansen / Dagbladet

MILLIONSØKSMÅL: Tidligere forretningspartner krever seks millioner fra «Sinnasnekker'n» Otto Robsahm. Foto: Nina Hansen / Dagbladet

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er tidligere forretningspartner Daniel Furnes som saksøker TV-profilen Otto Robsahm, også kjent som «Sinnasnekker'n».

Furnes og Robsahm startet opp selskapet Trust Technologies AS i Bodø i 2019. Duoen eide hver sin halvpart av selskapet, men har siden røket uklar.

Planen for selskapet var å drive entreprenørvirksomhet, oppsett av nybygg, samt kjøp og salg av fast eiendom, ifølge Brønnøysundregistrene.

Robsahm fungerte som styreleder, mens Furnes var daglig leder, skriver Avisa Nordland som omtalte saken først.

Krever seks mill.

Furnes' selskap DF Eiendom solgte seg ut i 2020. I dag er Robsahm heleier.

Nå krever Furnes seks millioner av TV-snekkeren. Det kommer fram i sluttinnleggene i tvisten. Bakteppet for kravet er at Robsahm skulle kjøpe ut Furnes, men har siden ønsket å heve kjøpet.

Ifølge tingrettens nettsider gjelder saken en tvist om gyldigheten av aksjekjøpsavtalen mellom de to tidligere forretningspartnerne. Aksjene var priset til seks millioner kroner.

Robsahms advokat, Hugo R. Hansen i Elden Advokatfirma, hevder på vegne av sin klient at Furnes tilbakeholdt sentral informasjon om selskapet mens han var daglig leder, ifølge sluttinnlegget.

Advokat Trond Ivan Blomsø hevder på vegne av Furnes at «det foreligger ingen omstendigheter som begrunner saksøktes anførsler om uredelighet, svik eller tilsvarende fra saksøker.»

Tvistesaken går for Salten og Lofoten tingrett over fem dager, i månedsskiftet august-september. Åtte skal vitne.

- To virkelighetsoppfatninger

- Det er to forskjellige virkelighetsoppfatninger om hva som er de styrende parameterne for innholdet i aksjeavtalen, sier presseansvarlig for Otto Robsahm, Simon Orø til Børsen.

- Vi mener helt klart at premissene som var avtalt, er tilbakeholdt. Det vil komme fram i rettssaken, legger han til.

Otto Robsahm sier til Børsen at han ser fram til rettssaken, for å få alt på bordet slik at dette kan avgjøres av en kyndig tredjepart.

Furnes uttaler følgende via sin advokat Trond Ivan Blomsø:

- Saken står for retten og vi ønsker ikke å prosedere saken på forhånd. Det er tatt ut søksmål mot Team Otto AS fordi man mener det klart foreligger en bindende og forpliktende avtale mellom partene. Så får det bli tingrettens oppgave å vurdere partenes anførsler og bevis under hovedforhandlingen.

Saksøkt personlig

De to tidligere partnerne skal også møtes i en annen rettssak i Buskerud tingrett i oktober. Der har Furnes' selskap Df Eiendom AS saksøkt Robsahm personlig, med krav om tilbakebetaling av lån, ifølge tingrettens nettsider.

Kravet skal være 300 000 kroner, ifølge Avisa Nordland, og det er satt av én dag til saken.

Robsahm sier til avisa at han avviser alt.

- Jeg mener det ikke er grunnlag for kravet, sier Robsahm.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer