Saksøker staten

Petter Stordalens investeringsselskap tar den norske staten for retten.

TIL RETTEN: Petter Stordalens investeringsselskap tar staten for retten på grunn av strid om et skattebeløp. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
TIL RETTEN: Petter Stordalens investeringsselskap tar staten for retten på grunn av strid om et skattebeløp. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Petter Stordalens investeringsselskap Strawberry Capital tar den norske staten for retten på grunn av strid om skatt, skriver Finansavisen.

Striden dreier seg om det amerikanske selskapet Autoliv og aksjegevinsten Stordalen-selskapet fikk fra dette i 2017.

Selskapet mente at aksjegevinsten var skattefri, fordi Autoliv er notert på NASDAQ i Stockholm, har et ISIN-nummer med landkoden «SE» og hovedkontor i Sverige, forklarer Strawberry Capitals advokat, Anette Fjeld, i et sluttinnlegg til domstolen.

Problemet for Strawberry Capitals er at selskapet er stiftet i USA, noe som gjør at fritaksmetoden, som gjør at selskapet som hovedregel er fritatt for utbrytte- og gevinstbeskatning på aksjer, ikke gjelder for selskaper utenfor EØS.

Som en konsekvens ble selskapet ilagt en tilleggsskatt på 255 678 kroner. Det er den summen de nå går til retten for, fordi de mener de har opptrådt så aktsomt som det kan forventes.

– Hovedgrunnen er at vi ønsker å få en avklaring i hvor langt undersøkelsesplikten strekker seg før staten kan ilegge foretaksstraff, sier Strawberry Capitals finansdirektør Mads B. Koch.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer