Saksøker Thomas Borgen for 3,7 milliarder kroner

Går til sak mot den tidligere Danske Bank-toppsjefen, melder danske Børsen.

GIGANTBELØP: Tidligere Danske Bank-toppsjef Thomas Borgen er blitt saksøkt personlig for like under 3,7 milliarder kroner. Foto: NTB Scanpix
GIGANTBELØP: Tidligere Danske Bank-toppsjef Thomas Borgen er blitt saksøkt personlig for like under 3,7 milliarder kroner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det belgiske rådgivningsfirmaet Deminor Recovery Services har på vegne av 155 investorer gått til sak mot den tidligere Danske Bank-toppsjefen Thomas Borgen (55).

Det er rettet et personlig krav mot nordmannen på nærmere 3,7 milliarder norske kroner, ifølge danske Børsen.

Norges Bank Investment Management (NBIM), som er forvalter av Oljefondet, bekrefter overfor Dagens Næringsliv at de er en av investorene som deltar i søksmålet mot banken.

«Deminor mener at investorene ble villedet om den faktiske situasjonen i banken fra februar 2014, da den tidligere administrerende direktøren og andre medlemmer av toppledelsen (ifølge Bruun-rapporten) ble orientert i detalj av internrevisjonen om de ulovlige aktivitetene i Estland og den betydelige risikoen for banken på konsernnivå», skriver Deminor i en pressemelding.

Borgens danske advokat, Peter Schradieck, opplyser til norske Børsen at verken han eller Borgen har en kommentar til saken.

Søksmålet er ikke rettet mot Danske Bank.

- Vi kommenterer ikke saker på individnivå. Deminor (saksøker mot Borgen) har ennå ikke rettet søksmål mot Danske Bank. Vi forsvarer oss mot de kravene som er og forholder oss til enhver utvikling i saken sammen med bankens juridiske krefter. Vi vet dessverre ikke mer om verken timing eller avgjørelser i saker som denne, sier Øystein Schmidt, pressesjef i Danske Bank i Norge, til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.