Saksøker Trump-advokat for milliarder

Hevdet avdød Venezuela-president var involvert i valgfusk. Nå saksøkes hun av stemmemaskin-selskapet.

SAKSØKES: Advokat Sidney Powell blir nå saksøkt av et stemmemaskinselskap for ærekrenkelser. Her er hun avbildet under en pressekonferanse i november, sammen med advokat Rudy Giuliani. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/NTB
SAKSØKES: Advokat Sidney Powell blir nå saksøkt av et stemmemaskinselskap for ærekrenkelser. Her er hun avbildet under en pressekonferanse i november, sammen med advokat Rudy Giuliani. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stemmemaskin-selskapet Dominion saksøker advokat Sidney Powell, og ber om mer enn 1,3 milliarder dollar, som tilsvarende nesten 11 milliarder kroner, i erstatning for det de kaller «ville og påviselig falske beskyldninger» - blant dem Powells påstander om at presidentvalget i desember var rigget.

Det skriver Wall Street Journal fredag kveld. Søksmålet, som består av 124 sider, er levert inn til i den amerikanske tingretten i Columbia, ifølge avisa.

-Dominion gjør dette for å rette opp inntrykket som er skapt, sier selskapet i søksmålet som er registrert hos en føderal domstol i Washington D.C.

- Hacking av datamaskiner

Under en pressekonferanse i november i fjor, som i stor grad ble overskygget av at advokat Rudy Giulianis svarte svette rant nedover ansiktet hans, hevdet Powell blant annet at det er en global konspirasjon som til slutt gjorde at Biden stakk av som vinner av presidentvalget.

Hun uttalte her også at Venezuelas tidligere president Hugo Chávez, som døde i 2013, kan ha vært involvert i hacking av datamaskiner som skal ha bidratt til at millioner av stemmer gikk fra Trump til Biden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.