Facebook:

Saksøkes av 48 delstater

I et omfattende søksmål hevder USAs konkurransetilsyn FTC, i samarbeid med 48 delstater, at Facebook har oppnådd et monopol i sosiale medier, og at selskapet må tvinges til å brytes opp.

- INTERNETTMONSTER?: Mark Zuckerberg, grunnlegger og direktør for Facebook, ble grillet av folkevalgte i EU-parlamentet om Cambridge Analytica-skandalen. Video: European Parliament / Facebook Les mer om det her: https://goo.gl/u54Nmu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statsadvokaten i New York har sammen med flere andre lagt inn søksmål mot Facebook og det de omtaler som «deres arbeid mot konkurranse», ifølge New York Times.

Ifølge avisa står det amerikanske konkurransetilsynet, sammen med 48 delstater, bak søksmålet.

I søksmålet hevder de at Facebook har blitt et monopol, som på ulovlig vis har skvist konkurransen i markedet ved å kjøpe opp flere store rivaler, som Instagram og WhatsApp.

De mener selskapet har for mye makt over verdens mest populære kommunikasjonstjenester.

Kan bli tvangskrympet

- I nesten et tiår har Facebook brukt sin dominanse og sitt monopol til å knuse mindre rivaler og renske ut konkurrenter, på bekostning av brukerne sine, uttalte statsadvokat Letitia James.

Hun har ledet deler av etterforskningen av selskapet, som har pågått i over et år.

Søksmålene mot selskapet er ventet å dra ut over lang tid. Facebook har i lang tid benektet noe som helst ulovlig konkurransevirksomhet, og det er forventet at de vil bruke en hær av advokater for å forsvare seg.

Dersom aktoratet skulle vinne frem, vil det kunne omforme hele selskapet, som har opplevd uavbrutt vekst siden oppstarten på midten av 2000-tallet. Da kan de bli tvunget til å gi fra seg apper som Instagram og WhatsApp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer