Fortnite

Saksøkes: - Barna spiser ikke

Epic Games, selskapet bak det enormt popluære spillet Fortnite, saksøkes av en gruppe med kanadiske foreldre som mener spillet gjør barna deres så avhengig at de hverken dusjer eller spiser.

POPULÆRT: Fortnite er et av verdens mest populære videospill. FOTO: NTB / Scanpix
POPULÆRT: Fortnite er et av verdens mest populære videospill. FOTO: NTB / Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En kanadisk høyesterettsdommer har godkjent et gruppesøksmål mot Epic Games, selskapet som står bak det enormt populære spillet Fortnite. Søksmålet kommer fra en gruppe med foreldre fra den kanadiske byen Quebec, som mener at barna deres har utviklet en stor avhengig til spillet.

- Barna hverken spiser, dusjer eller sover som en følge av det vi mener er en voldsom spillavhengighet, fortalte foreldrene til høyesterettsdommer Sylvian Lussier, ifølge BBC.

- Retten konkluderer med at det er en alvorlig sak som støttes av tilstrekkelige og konkrete påstander om tilstedeværelsen av risikoer eller til og med farer som kan oppstå ved bruken av Fortnite, sa Lussier da han avsa kjennelsen i rettssaken som begynte onsdag morgen.

Deler av søksmålet hevdet at selskapet bevisst utviklet spillet for å gjøre det «svært avhengighetsskapende», skriver Business Insider.

En advokat fra firmaet som behandler søksmålet fortalte under rettssaken at man kan sammenligne dagens forståelse av videospillavhengighet med den tidligere bevisstheten rundt tobakk-avhengighet, ifølge Global News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer