Saksøkes for 3,9 millioner kroner

Nå må Idar Vollvik møte Stavanger-selskapet i retten.

SAKSØKT: Idar Vollvik er saksøkt for 3,9 millioner kroner - men nekter å betale. Foto: Odd Mehus
SAKSØKT: Idar Vollvik er saksøkt for 3,9 millioner kroner - men nekter å betale. Foto: Odd Mehus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stavanger-selskapet Verktøy & Vern AS saksøker Idar Vollvik for 3,9 millioner etter salg av håndsprit. Det melder Stavanger Aftenblad.

Avisa skriver at Vollvik kjøpte desinfeksjonsmiddel for over 5 millioner av selskapet, men at 3,9 millioner fortsatt ikke betalt.

Vollvik mener på sin side at han har fått et mangelfullt produkt, og nekter å betale.

- Vovi AS har ikke betalt for hele den siste leveransen fra Verktøy & Vern AS fordi det leverte produktet er mangelfullt. Vovi AS har tilbudt å levere tilbake de mottatte varene, noe Verktøy & Vern ikke har vært villig til, sier advokatfullmektig i WikborgRein, Celine Krogh Fornes, til Aftenbladet.

Dermed møtes partene i Bergen tingrett 15. og 16. april 2021.

Munnbind-bråk

Søksmålet kommer kort tid etter at Vollvik ble siktet for å ha brutt loven om medisinsk utstyr og reglene for merking og markedsføring av munnbind.

Det var i begynnelsen av september at seriegründeren ble pågrepet av politiet, siktet for å ha mottatt ikke-medisinske munnbind fra utlandet som han skal ha pakket om og solgt videre som medisinske munnbind.

I midten av september opplyste Vest politidistrikt at en test av alle de seks typene munnbind som er beslaglagt i Vollvik-saken, viser at de er av bedre kvalitet enn fryktet.

Få dager seinere, 18. september, var Vollviks Ludo Store i gang med å selge munnbind igjen.

52 år gamle Idar Vollvik ble rikskjendis da han bygde opp mobilselskapet Chess som han kjøpte for fire millioner kroner i 2001. Noen år seinere solgte han seg ut med milliardgevinst.

På midten av 2000-tallet tapte han hele Chess-gevinsten og ytterligere en drøy milliard gjennom noen måneder med daytrading på børsen. På tross av en rekke konkursbegjæringer, har Vollvik ikke snudd ryggen til norsk næringsliv - heller tvert imot.

Han er i dag daglig leder i Vovi AS, som driver med engroshandel med sykepleie- og apotekvarer.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer