Salgsboom for sexleketøy

Nordmenn bidrar til solid løft for det erotiske markedet under coronakrisen.

FRUKTBART: Ifølge en måling fra Opinion, befant nesten to av tre nordmenn seg hjemme sist uke. Det gir blant annet positivt utslag på Kondomeriets salgstall. Avbildet er presseansvarlig i Kondomeriet i Norge, Marthe Sørflaten. Foto: Kondomeriet
FRUKTBART: Ifølge en måling fra Opinion, befant nesten to av tre nordmenn seg hjemme sist uke. Det gir blant annet positivt utslag på Kondomeriets salgstall. Avbildet er presseansvarlig i Kondomeriet i Norge, Marthe Sørflaten. Foto: Kondomeriet Vis mer
Publisert

En stor andel av Norges befolkning sitter nå i karantene eller isolasjon. Coronapandemien har ført med seg en rekke strenge tiltak - hvor det legges opp til alt annet enn fysisk nærhet.

For Kondomeriet, som er Norges største varehus for sexleketøy, har det resultert i en markant økning både i omsetning og antall bestillinger.

- Vi opplever at folk forbereder seg på mer hjemmetid. Det er veldig fint å se at folk bruker tid på å pleie kjærligheten, være lekne og utforske. Når ting som restaurantbesøk, frisøren og barbesøk utgår bruker flere nordmenn heller tid og pengene sine på seksuell velvære, sier presseansvarlig i Kondomeriet, Marthe Sørflaten, til Børsen.

- Planlegger kosen

I 2019 fylte Kondomeriet 30 år - og kunne feire med rekordhøy omsetning. Siste tilgjengelige regnskapsoversikt viser en driftsinntekt på 114,3 millioner kroner i 2018, og foreløpig er det lite som tyder på at trenden skal snu.

Sørflaten opplyser at Kondomeriet de siste ukene har hatt en økning i omsetning på nær 50 prosent i deres nettbutikk.

GIR RÅD: Tre ting du bør tenke på når du må være sammen med dine nærmeste over lengre tid, forteller familieterapeut og komiker Dora Thorhallsdottir / 17. mars 2020. Video / foto Øystein Sæthre / Tore Skaar Vis mer

- Økningen ligger på hele 47 prosent. Vi har sett på perioden fra torsdag 12. mars til søndag 22. mars, sammenliknet med tilsvarende periode i ukene før, altså torsdag 27. februar til søndag 8. mars.

- Kondomeriet kan også se en markant økning i konverteringer. Folk er målbevisste inne på nettsida vår, og tallene kan tyde på at flere planlegger kosen, sier Sørflaten.

- Hvilke sexleketøy eller produkter er mest populære akkurat nå?

- Vi ser at bestselgere er ekstra populære i denne perioden. Blant disse finner vi Womanizer, Fleshlights, glidemiddel, orgasmekrem og vibratorer for han og henne.

Artikkelen fortsetter under:

Ingen permitteringer

Kondomeriet har totalt 73 ansatte på landsbasis. I motsetning til en rekke andre norske bedrifter og selskaper, har kjeden så langt ikke måttet permitterte noen medarbeidere.

- Vårt ønske er å opprettholde driften som normalt. Vi tar alle forholdsregler og følger nøye med på informasjon som myndighetene kommer med. Vår viktigste oppgave er å ivareta både ansatte og kunder på best mulig måte. Vi ser at vi har færre besøkende i butikk, men at omsetningen er veldig bra likevel.

RFSU AB fører også erotiske produkter, og omsetter ifølge egne nettsider for omkring 180 millioner kroner i året. Overfor Børsen opplyser selskapets country manager i Norge, Arild Salomon, at salget av sexleketøy går så det suser her til lands.

- Ja, vi merker en betydelig økning i salget på nett, og ser at vi har omtrent en dobling mot tilsvarende uker i januar og februar. I forhold til salget i de fysiske butikkene, er det derimot for tidlig å konkludere.

- Tester seg for kjønnssykdom

Salomon mener at kundenes handlemønster også er med å underbygge at den økte omsetningen kan tilskrives coronasituasjonen.

- Vi ser at handlemønsteret har endret seg i forhold til når på dagen folk handler. Folk handler i større grad gjennom hele dagen og skillet mellom hverdag og helg er mindre markant.

Der menn i størst grad handler kondomer og penisringer, velger de kvinnelige kundene å klikke hjem klitorisstimulatorer.

- Nå for tida er det nok også en del som kvier seg for å dra til lege med plager som ikke er kritiske. Vi ser for eksempel at salget av et produkt mot ukompliserte urinveisinfeksjoner er det som øker mest. Salget av tester for kjønnssykdommer hjemme følger også dette mønsteret, der det øker den siste tida.

Artikkelen fortsetter under:

Anbefaling fra FHI

Folkehelseinstituttet har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelser. Overfor ABC Nyheter har FHI derimot rådet om forsiktighet, men ikke sex-stopp under coronapandemien.

- Møter du en som hoster eller er hes, er det neppe den du vil gi et ekstra kyss. Per i dag vet vi ikke om coronavirus smitter via kroppsvæsker som skilles ut seksuelt, men da det er vanskelig å ha sex uten å ha nærkontakt, vil dråpesmitte kunne forekomme.

- Dermed vil seksuell kontakt med en som er syk være en risikosituasjon, har seksjonsleder ved resistens- og infeksjonsforebygging ved Folkehelseinstituttet, Hanne-Merete Eriksen-Volle, uttalt til ABC Nyheter.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer