Salgsboom for sexleketøy

Nordmenn bidrar til solid løft for det erotiske markedet under coronakrisen.

FRUKTBART: Ifølge en måling fra Opinion, befant nesten to av tre nordmenn seg hjemme sist uke. Det gir blant annet positivt utslag på Kondomeriets salgstall. Avbildet er presseansvarlig i Kondomeriet i Norge, Marthe Sørflaten. Foto: Kondomeriet
FRUKTBART: Ifølge en måling fra Opinion, befant nesten to av tre nordmenn seg hjemme sist uke. Det gir blant annet positivt utslag på Kondomeriets salgstall. Avbildet er presseansvarlig i Kondomeriet i Norge, Marthe Sørflaten. Foto: Kondomeriet Vis mer
Publisert

En stor andel av Norges befolkning sitter nå i karantene eller isolasjon. Coronapandemien har ført med seg en rekke strenge tiltak - hvor det legges opp til alt annet enn fysisk nærhet.

For Kondomeriet, som er Norges største varehus for sexleketøy, har det resultert i en markant økning både i omsetning og antall bestillinger.

- Vi opplever at folk forbereder seg på mer hjemmetid. Det er veldig fint å se at folk bruker tid på å pleie kjærligheten, være lekne og utforske. Når ting som restaurantbesøk, frisøren og barbesøk utgår bruker flere nordmenn heller tid og pengene sine på seksuell velvære, sier presseansvarlig i Kondomeriet, Marthe Sørflaten, til Børsen.

- Planlegger kosen

I 2019 fylte Kondomeriet 30 år - og kunne feire med rekordhøy omsetning. Siste tilgjengelige regnskapsoversikt viser en driftsinntekt på 114,3 millioner kroner i 2018, og foreløpig er det lite som tyder på at trenden skal snu.

Sørflaten opplyser at Kondomeriet de siste ukene har hatt en økning i omsetning på nær 50 prosent i deres nettbutikk.

- Økningen ligger på hele 47 prosent. Vi har sett på perioden fra torsdag 12. mars til søndag 22. mars, sammenliknet med tilsvarende periode i ukene før, altså torsdag 27. februar til søndag 8. mars.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer