Gustav Magnar Witzøe:

Salmar-arving fikk flertall

Laksemilliardæren fikk det som han ville, da politikerne tirsdag behandlet hans nye planer.

FLERTALL: Gustav Magnar Witzøe fikk flertall blant politikerne. Foto: Gitte Paulsbo / NTB
FLERTALL: Gustav Magnar Witzøe fikk flertall blant politikerne. Foto: Gitte Paulsbo / NTB Vis mer
Publisert

TRONDHEIM/OSLO (Børsen): Salmar-arving Gustav Magnar Witzøe og samarbeidspartner Mats Østgaard Pettersen ba tidligere i år om tillatelse til å gjøre endringer på uteserveringsrekka på Solsiden i Trondheim.

Duoen, som sammen eier bar- og restaurantselskapet Solsiden AS, ønsket å sette opp glassvegger på uteserveringsområdet.

Selv om dette har møtt motstand, deriblant fra byutviklingsdirektør Bente Næverdal - som var klokkeklar i sin anbefaling på at kommunedirektøren anbefalte avslag.

Witzøe og Pettersen fikk flertall da saken tirsdag ble behandlet i bygningsrådet.

Motstand

«I søknaden heter det at 'de nye glassfeltene ikke vil gi andre ulemper enn den situasjonen som allerede er etablert.' Kommunedirektøren deler ikke dette synspunktet og anser at en innglassing i stor grad vil privatisere og redusere områdets karakter som åpent», skrev Næverdal i et saksframlegg til politikerne.

Det må tilkalles ambulanse etter en av deltakerne skader seg under innspillingen av «Camp Kulinaris». Vis mer

Hun skrev også at det tidligere var blitt gitt tillatelse til oppføring av opphøyet serveringssone med teglbrystninger og pergolaer med utfellbare markiser over uteserveringsarealet.

Da saken tirsdag ble behandlet i bygningsrådet, påpekte Roar Aas (Ap) at det bare er snakk om innglassing i vinterhalvåret.

- Det er en del fordeler med å glasse inn dette i vinterhalvåret, som handler om det landet vi bor i, sa Aas under behandlingen av saken.

Klart flertall

Christianne Bauck-Larssen i Høyre påpekte at partiet har vært veldig usikre på om de ville gå for å innfri eller avslå søknaden.

Partiet landet til slutt på å støtte Arbeiderpartiets forslag, og med det innfri søknaden til Solsiden AS.

- Det som kanskje ble det utslagsgivende, er at dette bare skal være innglasset i vinterhalvåret, sa Bauck-Larssen under behandlingen.

Glassveggene skal tas ned i perioden 1. april til 1. oktober.

Kommunedirektørens innstilling, om å avslå søknaden, falt til slutt med fire stemmer, mot sju stemmer for forslaget til Aas.

Sammen med Arbeiderpartiet og Høyre, støttet også MDG og Sp forslaget til Aas. SV, Venstre, Pensjonistpartiet og en uavhengig representant stemte for innstillingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer