Salmar dropper milliardutbytte

Nesten 2,4 milliarder.

DROPPER UTBYTTE: Konsernsjef Gustav Witzøe i Salmar dropper utbetalingen av 2,4 milliarder i utbytte til aksjonærene som følge av situasjonen rundt coronaviruset. Foto: Salmar
DROPPER UTBYTTE: Konsernsjef Gustav Witzøe i Salmar dropper utbetalingen av 2,4 milliarder i utbytte til aksjonærene som følge av situasjonen rundt coronaviruset. Foto: Salmar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens næringslivet kjemper seg gjennom en krevende corona-situasjon varsler laksegiganten Salmar at årets utbytte på 2,37 milliarder kroner ikke skal utbetales som foreslått.

- Styret i SalMar er opptatt av å ta de grep som er nødvendige for å sikre selskapet fremover både operasjonelt, strategisk og finansielt. Produksjon og leveranse av mat er en samfunnskritisk virksomhet og må vernes på alle måter, skriver selskapet i en børsmelding.

Salmar er grunnlagt av konsernsjef Gustav Witzøe. Han er far til Gustav Magnar Witzøe, kjent som en av verdens rikeste under 30 år.

- Styret og selskapet gir nå høyeste prioritet til arbeidet med å gjennomføre nødvendige tiltak i en situasjon med stor usikkerhet.

Videre skriver selskapet at de vil kunne nyte godt av strategiske muligheter som kan dukke opp framover, blant annet innen havbasert oppdrett.

- I den gjeldende situasjonen mener styret at det å ikke utbetale utbytte, er et riktig tiltak for å ivareta både samfunnets og aksjonærenes interesser.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer