John Carew siktet av Økokrim:

Samarbeidspartner: - Et sjokk

- Jeg fikk vite om denne saken i morges, og da trodde jeg at det var tull. Det kunne ikke være riktig, sier Carews mangeårige agent og forretningspartner.

UNDER ETTERFORSKNING: Onsdag ettermiddag 2. juni ble det kjent at den norske fotballegenden og skuespilleren John Carew (41) er under etterforskning av Økokrim, siktet for grovt skattesvik. Video: Ivan Larsson, Vegard Krüger / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag ble det kjent at den norske fotballegenden og skuespilleren John Carew (41) er under etterforskning av Økokrim, siktet for grovt skattesvik. I løpet av dagen ransaket Økokrim flere adresser, men så langt er ingen personer pågrepet i forbindelse med saken.

- Fullstendig samarbeidsvillig

Carews mangeårige agent og forretningspartner Per A. Flod sier at saken har sitt utspring i en diskusjon mellom Carew og skattemyndighetene, som dreide seg om hvorvidt den tidligere fotballspilleren har vært for mange dager i Norge eller ikke.

Dette skal ifølge Flod ha startet allerede i 2007, da Carew spilte for Premier League-klubben Aston Villa.

- John har vært utsatt for overvåking av likningsmyndighetene helt siden han bodde og jobbet i England. Han har vært fullstendig samarbeidsvillig overfor likningsmyndighetene, og aldri holdt noe skjult, hevder Flod.

Han fortsetter:

- Saken har sitt utspring i at norske likningsmyndigheter mener at John har kommet i skade for å være noen dager for mye i Norge, og at skatt skulle vært betalt i Norge, ikke til Storbritannia, sier Flod.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer