Samsung-arving dømt til fengsel

Samsung-arving Lee Jae-yong er i Sør-Korea dømt til fengsel i to og et halvt år i forbindelse med en omfattende korrupsjonsskandale fra 2016.

DØMT: Visestyreleder Lee Jae-yong i Samsung Electronics er dømt til fengsel i 2,5 år. Foto: Jung Yeon-je / AFP / NTB
DØMT: Visestyreleder Lee Jae-yong i Samsung Electronics er dømt til fengsel i 2,5 år. Foto: Jung Yeon-je / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dommen innebærer at det sørkoreanske forretningsimperiet kan miste sin fremste beslutningstaker.

Lee er visestyreleder i Samsung Electronics, verdens største produsent av smarttelefoner og minnebrikker. Han er kjent skyldig i bestikkelser og underslag og fengsles umiddelbart, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Lees advokater mener han er offer for maktmisbruk fra presidentens side, og mener den aktuelle avtalen fra 2015 utgjorde «normal forretningsaktivitet».

Lee ble i 2017 dømt til fem års fengsel for å ha tilbudt millioner i bestikkelser til daværende president Park Geun-hye og hennes nære medarbeider.

Men han ble løslatt året etter da en domstol reduserte straffen, gjorde den betinget og tilsidesatte avgjørende deler av dommen. I 2019 besluttet Sør-Koreas høyesterett at saken skulle føres for retten på ny.

Som barnebarn av Samsungs grunnlegger Lee Byung-Chull og sønn av styreformann Lee Kun-Hee, er Lee arving til miliiardsummer. Han forventes å overta eierandeler i selskapet fra faren.

Park soner en dom på 22 års fengsel for sin rolle i korrupsjonsskandalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer