EUs sjuende sanksjonspakke:

Sanksjonerer skuespillere og motorsykkelklubb-leder

Ifølge lekkede dokumenter The Guardian har fått tak i, skal EUs nye sanksjonspakke inneholde sanksjoner mot skuespillerne Vladimir Masjkov og Sergej Bezrukov, og lederen for motorsykkelklubben The Nightwolves.

SANKSJONERT: Skuespilleren Vladimir Masjkov skal stå på EUs sjuende sanksjonsliste. Her er han i filmen «Tycoon: A New Russian» fra 2002, regissert av Pavel Lungin. Foto: Magnat/Kobal/REX/NTB
SANKSJONERT: Skuespilleren Vladimir Masjkov skal stå på EUs sjuende sanksjonsliste. Her er han i filmen «Tycoon: A New Russian» fra 2002, regissert av Pavel Lungin. Foto: Magnat/Kobal/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag morgen ble ei ny sanksjonspakke, den sjuende i rekka, godkjent av EUs medlemsland.

EU vil offentliggjøre den nye pakka seinere denne uka, men The Guardian har fått tak i en kladd som trolig viser innholdet.

Ifølge kladden forbyr nå EU russisk gull, og innfører sanksjoner mot 48 personer, skriver den britiske avisa.

Skuespillere og motorsykkelklubb-leder

Blant annet skal skuespillerne Vladimir Masjkov og Sergej Bezrukov være blant dem.

«Masjkov opptrådte under propagandamøtet til støtte for den ulovlige annekteringen av Krim og krigen mot Ukraina, som fant sted 18. mars 2022 på Luzjniki Stadium i Moskva», står det i de lekkede papirene, ifølge avisa.

Russlands største utlånsbank Sberbank, og lederen av den nasjonalistiske motorsykkelklubben Nightwolves MC, Andrej Bobrowski, skal også stå oppført på listene.

«Seks og en halv-pakka»

EUs siste sanksjonspakke har allerede blitt kritisert for å ikke være hard nok, og har fått kallenavnet «seks og en halv-pakka», ifølge avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer