EUs sjuende sanksjonspakke:

Sanksjonerer skuespillere og motorsykkelklubb-leder

Ifølge lekkede dokumenter The Guardian har fått tak i, skal EUs nye sanksjonspakke inneholde sanksjoner mot skuespillerne Vladimir Masjkov og Sergej Bezrukov, og lederen for motorsykkelklubben The Nightwolves.

SANKSJONERT: Skuespilleren Vladimir Masjkov skal stå på EUs sjuende sanksjonsliste. Her er han i filmen «Tycoon: A New Russian» fra 2002, regissert av Pavel Lungin. Foto: Magnat/Kobal/REX/NTB
SANKSJONERT: Skuespilleren Vladimir Masjkov skal stå på EUs sjuende sanksjonsliste. Her er han i filmen «Tycoon: A New Russian» fra 2002, regissert av Pavel Lungin. Foto: Magnat/Kobal/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag morgen ble ei ny sanksjonspakke, den sjuende i rekka, godkjent av EUs medlemsland.

EU vil offentliggjøre den nye pakka seinere denne uka, men The Guardian har fått tak i en kladd som trolig viser innholdet.

Ifølge kladden forbyr nå EU russisk gull, og innfører sanksjoner mot 48 personer, skriver den britiske avisa.

RØMMER: Russlands invasjon av Ukraina har ribbet flere av Russlands oligarker for noen av deres største verdier. Men noen har klart å komme seg unna. Slik gjorde de det. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Skuespillere og motorsykkelklubb-leder

Blant annet skal skuespillerne Vladimir Masjkov og Sergej Bezrukov være blant dem.

«Masjkov opptrådte under propagandamøtet til støtte for den ulovlige annekteringen av Krim og krigen mot Ukraina, som fant sted 18. mars 2022 på Luzjniki Stadium i Moskva», står det i de lekkede papirene, ifølge avisa.

Russlands største utlånsbank Sberbank, og lederen av den nasjonalistiske motorsykkelklubben Nightwolves MC, Andrej Bobrowski, skal også stå oppført på listene.

«Seks og en halv-pakka»

EUs siste sanksjonspakke har allerede blitt kritisert for å ikke være hard nok, og har fått kallenavnet «seks og en halv-pakka», ifølge avisa.

Blant annet gikk Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj torsdag kveld ut med denne beskjeden, ifølge avisa:

- Dette er ikke nok, det sier jeg helt ærlig til partnerne mine. Det må mye mer til for å tvinge Russland til å inngå fred.

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen, mener derimot at den nye pakka legger ytterligere press på Russland.

- Dette sender et sterkt signal til Moskva: Vi vil holde trykket høyt, i så lang tid det tar, skrev hun på Twitter torsdag.

Og skal vi tro Moskva, vil den nye sanksjonspakka treffe.

Ifølge Reuters kom nemlig det russiske utenriksministeriet med en uttalelse seint torsdag kveld der de sa at sanksjonene vil få «katastrofale konsekvenser» for deler av den globale økonomien.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer