Astronomisk skatteregning på vent

Sanner advarer: Konkurser i vente

Finansminister Jan Tore Sanner (H) er ikke i tvil. Varsler at vi må være forberedt på flere konkurser etter coronapandemien.

NATURLIG: Utsatt skatteregning driver konkurstallene ned. Finansminister Jan Tore Sanner (H) mener det er helt naturlig at det blir flere konkurser på andre siden av coronapandemien. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
NATURLIG: Utsatt skatteregning driver konkurstallene ned. Finansminister Jan Tore Sanner (H) mener det er helt naturlig at det blir flere konkurser på andre siden av coronapandemien. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Sanner har ikke noe problem med å forsvare ordningen som gjør at norske bedrifter kan søke om utsatt innbetaling av skatt og avgifter, men innrømmer at ordningen kan gi en saftig bakrus.

Børsen meldte denne uka at Skatteetaten har innvilget coronabegrunnede søknader om utsettelse til en samlet sum av 5 milliarder kroner.

Samtidig som skatteregninga bygger seg opp, er antall konkursbegjæringer i regi av den samme etaten mer enn halvert under pandemien.

Inkassotopp Christian Aandalen, partner i Fair Group, advarer mot det som kan komme. Han sier til Børsen at tallene bærer bud om en udetonert konkursbombe.

Ment som hjelp

Finansminister Jan Tore Sanner formulerer seg mer forsiktig, men er likevel ikke til å misforstå:

- Vi må regne med at det vil kunne bli konkurser framover. I fjor var det færre enn vanlig. Det er ikke urimelig å anta at etter en krise som denne, så vil det kunne bli flere konkurser, sier Sanner til Børsen.

Ulike smitteverntiltak treffer enkelte bransjer knallhardt. Den registrerte ledigheten er nå på 7,1 prosent, etter en økning på 8100 arbeidssøkende i januar, ifølge de siste tallene fra Nav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer