Sanner sjekker Tangen-muligheter

Finansdepartementet har bedt om en vurdering om det er mulig å instruere hovedstyret i Norges Bank i ansettelsen av ny sjef for oljefondet, skriver DN.

NY JOBB: Nicolai Tangen tiltrer etter planen som ny oljefondssjef 1. september. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NY JOBB: Nicolai Tangen tiltrer etter planen som ny oljefondssjef 1. september. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et eksternt advokatfirma er hentet inn for å vurdere hvilke muligheter departementet har. Det skriver finansminister Jan Tore Sanner (H) i et brev til Stortinget, ifølge Dagens Næringsliv.

«Departementet har for å få belyst det juridiske rammeverket ytterligere, bedt et eksternt advokatfirma om å vurdere om overordnede statsorganer har rettslig adgang til å instruere hovedstyret i Norges Bank i dets arbeid med å ansette daglig leder av bankens forvaltning av Statens pensjonsfond utland, herunder i avtaleforholdet mellom Norges Bank og Nicolai Tangen», står det i brevet.

Brevet skal etter planen oversendes til Stortinget tirsdag.

Interessekonflikter

Ansettelsen av milliardæren Nicolai Tangen som ny oljefondssjef var tema i en åpen høring i Stortinget forrige uke.

Der sa sentralbanksjef Øystein Olsen at finansminister Sanner i en telefonsamtale mellom de to, hadde gitt uttrykk for bekymring knyttet til ansettelsen av Tangen.

Bakgrunnen for høringen var en rekke kritiske merknader fra Norges Banks tilsynsorgan, representantskapet. Representantskapets leder Julie Brodtkorb sa i høringen at lover, regler og retningslinjer er brutt i ansettelsesprosessen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer