Krangler om en halv milliard:

- Sannsynlig at vi vinner

Den danske dingsebutikken Flying Tiger Copenhagen har i lang tid hatt et millionkonflikt med transportselskapet DSV. Nå røper Flying Tiger millionsummen for første gang.

I STRID: Den billige dingsegiganten Flying Tiger Copenhagen krever en halv milliard danske kroner fra den danske transportgiganten DSV. Foto: Gorm Kallestad / NTB
I STRID: Den billige dingsegiganten Flying Tiger Copenhagen krever en halv milliard danske kroner fra den danske transportgiganten DSV. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

- Vi har en klar beskjed fra våre advokater og eksperter, om at det er mer enn sannsynlig at vi vinner. Derfor kjører vi på med denne saken, sa den administrerende direktøren for Flying Tiger Copenhagen, Martin Jermiin, til Finans.

Avisa melder at den danske varehandelgiganten krever en halv milliard danske kroner fra transportselskapet DSV.

Kravet fra Flying Tiger kommer etter en lang strid med transportgiganten.

Selskapet forteller avisa at de kort tid før pandemien, skal ha inngått en toårig avtale med DSV, som ga dem en fastpris på transport av varer.

Overfor Finans hevder de at DSV økte fraktprisen da pandemien brøt ut, noe de mener er et klart brudd på kontrakten.

- Vi væpner oss

Ifølge Finans skal selskapet ha valgt å betale fraktprisene til tross for økningen.

Flying Tiger mener at de måtte betale for å sikre at varene kom fram. Det er denne summen som selskapet ønsker å få refundert.

Tidligere har DSV sagt til danske Børsen at de var villige til å strekke seg langt for å komme til enighet med selskapet.

Men sjefen for Flying Tiger-konsernet, Martin Jermiin, forteller at de tilsynelatende ikke strakte seg langt nok.

- Vi har forsøkt å løse saken i minnelighet, men uten hell. Så vi væpner oss med tålmodighet så lenge saken løper. Vi skulle ønske at dette ikke var nødvendig, da det er dyrt og koster ressurser, sa Martin Jermiin i et tidligere intervju med Finans.

Striden har pågått i over et år - og partene har ennå ikke kommet til enighet - men snart skal saken opp i dansk domstol.

Flying Tiger Copenhagen ønsket ikke å kommentere saken overfor Børsen, og DSV har foreløpig ikke svart på Børsens henvendelse. Sistnevnte ønsket heller ikke å kommentere saken ytterligere overfor Finans.

Dingsebutikken sliter

I 2021 omtalte Børsen at selskapet måtte gå i krise-modus da regnskapstallene var blodrøde.

Flere butikker stengte ned, og selskapet opplevde en stor aksjonærflukt.

I juni meldte selskapet det beste resultatet på åtte år, med et tap på «bare» 1,5 milliarder danske kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer