Vinmonopolet stengt

- Sånt kan de ikke gjøre!

Køene utenfor Vinmonopolets butikker i Oslo er lange flere steder lørdag. Til ingen nytte.

LANGE KØER: Det var svært lange polkøer flere steder i Oslo lørdag morgen, blant annet utenfor Vinmonopolet på Hasle Torg. Foto: Frank Karlsen. Reporter: Ralf Lofstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag iverksetter regjeringen svært strenge smitteverntiltak i ti kommuner på Østlandet for å hindre smittespredning med den britiske virusvarianten i Norge. Dermed må alle kjøpesentre og butikker, bortsett fra matbutikker, apotek og bensinstasjoner, stenge lørdag klokka 12.

Kommunikasjonssjef i Vinmonopolet, Jens Nordahl, opplyser imidlertid at de stenger utsalgsstedene sine fra klokka 10 i de berørte kommunene.

Like før klokka 10 opplyste Børsens utegående reporter at det var kø ved Vinmonopolets avdeling på Hasle i Oslo, samt at det også ble opplyst om kø utenfor Vinmonopolets avdeling på Linderud. Ved Vinmonopolets avdeling på Sandaker har det blitt hengt opp en lapp hvor det opplyses om at det er stengt.

STRENGE TILTAK: For å stanse utbruddet av den engelske virusmutasjonen i Nordre Follo, har regjeringen besluttet at det fra lørdag 23. januar kl. 12.00 skal innføres svært strenge tiltak i totalt ti østlandskommuner. Vis mer

- Det ser ikke så bra ut, sa Dagfinn Kalheim (55). Han sto fremst i køen på over 20 personer utenfor Vinmonopolets avdeling på Hasle i Oslo like før det ble stengt klokka 10.

- Turen hit var bortkastet. Men jeg klarer meg fint uten den rødvinen jeg skulle ha, sier han.

Kort tid seinere fikk personene i køa på Hasle beskjed om at polet er stengt. Da hadde allerede nærmere 50 personer stilt seg opp, i påvente av åpningen som aldri kom.

- Sånt kan de ikke gjøre, utbryter en kvinne i den lange køen, som strekker seg helt ut til T-banestasjonen.

En eldre mann holder tilsynelatende hodet kaldere.

- Nå er det bare å dra til Lørenskog og Lillestrøm, sier mannen.

Inne på Hasle Torg er blant annet blomsterbutikken Floriss åpen, som de fleste andre butikkene på senteret.

- Vi har fått beskjed om å holde åpent i dag, og avvente en avgjørelse fra Floriss sentralt om eventuell stenging, sier Warittaya Rattanachukon bak disken til Børsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer