Strømkrisa:

Sår tvil om strømgrepet: - Svært uklart

Energiekspert Andreas Thon Aasheim mener regjeringens forslag for å sikre fyllingsgraden i norske vannmagasiner kan vise seg umulig for staten å gjennomføre.

I DET BLÅ: Regjeringen ser på flere tiltak knyttet til strømprisene, men ikke alle tror disse er mulige å gjennomførre. Her er olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sammen med finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Foto: Lise Åserud / NTB
I DET BLÅ: Regjeringen ser på flere tiltak knyttet til strømprisene, men ikke alle tror disse er mulige å gjennomførre. Her er olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sammen med finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

- Det framstår svært uklart på hvilket hjemmelsgrunnlag staten kan gjøre dette, sier kommersiell direktør i Cloudberry Clean Energy, Andreas Thon Aasheim, til Dagbladet Børsen.

I begynnelsen av august bekreftet olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) til Dagbladet at de var i gang med å se på nye krisetiltak knyttet til strømprisene.

Blant Aaslands forslag er tiltak som det kan vise seg umulig for staten å gjennomføre, forklarer Aasheim til Dagbladet.

- Ikke uproblematisk

Et av krisetiltakene regjeringen ser på, er tiltak som sikrer at fyllingsgraden i magasinene ikke går for lavt.

Men hvordan dette eventuelt kan løses, har Olje- og energidepartementet foreløpig ikke spesifisert.

I sin ferske rapport fra reguleringsmyndigheten for energi i NVE (RME) til Olje- og energidepartementet, heter det at «ett tiltak det kan være aktuelt å utrede nærmere, er å ilegge restriksjoner på vannmagasindisponeringen til de enkelte produsenter».

Samtidig understrekes det at tiltakene mot kraftprodusenter og deres vanndisponering som nevnes i rapporten, ikke er tilstrekkelig utredet og at deres besvarelse er en «enkel vurdering» gitt den korte tidsfristen fra eget departement.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer