- Sårbar for ytre sjokk

Næringslivstopper mener amerikanerne må stålsette seg for en snarlig resesjon. Ekspert forklarer om nordmenn bør være bekymret.

«RØD ALARM»: USAs økonomi er på full fart mot en resesjon, mener noen. Foto: John Angelillo / UPI / Shutterstock / NTB
«RØD ALARM»: USAs økonomi er på full fart mot en resesjon, mener noen. Foto: John Angelillo / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som følge av rentehevingene fra USAs sentralbank (Fed), grepet som altså skal kvele prisveksten, er økonomien på full fart mot et tilbakeslag.

Det mener i alle fall to kjente milliardærer, Bill Gross og Jeffrey Gundlach.

- De økonomiske motvindene bygger seg opp. Vi har snakket om dette en stund, og jeg tror at resesjonen er her om noen måneder, advarer Gundlach, toppsjef i investeringsselskapet Doubleline, ifølge Bloomberg.

En resesjon er ofte definert som et varig tilbakeslag for økonomien.

- Vær forsiktig. Resesjonen kommer snart, advarer Gross, som er medgrunnlegger av investeringsgiganten Pimco, ifølge Markets Insider.

- Sårbar for ytre sjokk

Anders Johansen, sjefstrateg i Danske Bank, mener det er forhold som peker mot at USA kan dyttes inn i en resesjon.

- Veksten i USA i fjerde kvartal var ganske svak. Så vidt over null. Når veksten er så lav, er man sårbar for ytre sjokk, sier han til Børsen.

I februar mente Fed at inflasjonen var på vei ned, påpeker Johansen, noe som også hadde gjort at markedene steg mye i januar.

Men så kom det arbeidsmarkedstall for januar som var veldig sterke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer