SAS-ansatte i harnisk: - Hårreisende

Nytt sparegrep vekker voldsomme reaksjoner. Norsk Kabinforening krever at planen skrinlegges.

SKARP KRITIKK: Den største kabinforeningen i SAS Norge er ikke nådig i sin dom over flyselskapets ferske sparegrep. Illustrasjonsfoto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock
SKARP KRITIKK: Den største kabinforeningen i SAS Norge er ikke nådig i sin dom over flyselskapets ferske sparegrep. Illustrasjonsfoto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi synes dette er helt hårreisende. Flere opplever at dette er å tråkke på de ansatte, sier Bjarte Stedje, leder i den LO-tilknyttede Norsk Kabinforening, til Børsen.

Pengene fosser stadig ut av kriserammede SAS, som nå snur hver stein for å tette kostnadshull og sikre selskapets framtid. Nå skaper ett av sparetiltakene voldsomme reaksjoner blant de kabinansatte.

I et brev, som Børsen har fått tilgang til, varsler Norsk Kabinforening (NKF) sine medlemmer at SAS «ensidig har bestemt» at uniformsstripene til kabinansatte «skal fjernes».

- Som kabinansatte er vi i harnisk over denne avgjørelsen, heter det i brevet, før NKF videre radbrekker grepet:

- Stripene skal erstattes av en mindre «klips» på uniformen. Dette fordi det innebærer en liten besparelse for selskapet. (...) Vi finner det helt uakseptabelt og stikk i strid med kjerneverdien i SAS. Vi har bedt om at planene skrinlegges umiddelbart. Safety First, at dette gjennomføres.

Det er den kabinansvarlige som har overordnet ansvar om bord i kabinen. Dette illustreres gjerne ved et autoritetssymbol i form av tre striper på jakkeslaget, mens de øvrige kabinansatte har én stripe på sin uniform.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer