SAS boikotter alkoholgigant

Flyselskapet bekrefter at alkoholprodusenten Bacardi er kastet ut av sortimentet.

KASTET PÅ DØR: Alkoholprodusenten Bacardi har havnet på ukrainske myndigheters svarteliste. Det får konsekvenser. Foto: Richard Jones / REX / NTB
KASTET PÅ DØR: Alkoholprodusenten Bacardi har havnet på ukrainske myndigheters svarteliste. Det får konsekvenser. Foto: Richard Jones / REX / NTB Vis mer
Publisert

Onsdag skrev Børsen at verdens største privateide spritprodusent hadde havnet på ukrainske myndigheters svarteliste. Bakteppet er at Bacardi fremdeles er operative i Russland, og dermed støtter Russlands krigføring i Ukraina.

Nå tar SAS grep. Flykjempen har som kjent stått fjellstøtt i Freia-debatten og er et av selskapene som fremdeles boikotter Mondelez-produkter.

- SAS har som kjent valgt å ta produkter fra selskaper på Ukrainas offisielle liste ut av sortimentet. Vi hadde Bacardi-produkter i enkelte lounger og noen i vårt om bord-sortiment, og disse ble raskt tatt bort da Bacardi ble lagt til Ukrainas liste. Det betyr at vi per i dag ikke har Bacardi hos oss, opplyser pressesjef i SAS, Tonje Sund, til Børsen.

Uklart fra Strawberry

Selskaper som havner på den mye omtalte og etter hvert enorme lista er dem som Ukrainas antikorrupsjonsmyndighet (NCAP) mener direkte eller indirekte støtter Russlands krigføring i Ukraina.

Petter Stordalens Strawberry bestemte seg tidlig - i likhet med SAS - for å boikotte Freia-produkter da Mondelez havnet på Ukrainas svarteliste. Overfor Børsen forklarer pressekontakt Geir Økland at det ikke er tatt en beslutning om eventuell boikott av Bacardi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.