SAS boikotter Pepsi

Ingen produkter fra PepsiCo kommer til å være tilgjengelige på SAS sin lounge i Oslo eller om bord på SAS sine fly.

BOIKOTTER: Flyselskapet SAS slutter salget av Pepsi. Foto: NTB
BOIKOTTER: Flyselskapet SAS slutter salget av Pepsi. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyselskapet SAS sier at de har valgt å boikotte Pepsi. Det opplyser pressesjef i SAS, Tonje Sund, overfor TV 2.

Boikotten skjer som følge av at selskaper PepsiCo fredag havnet på Ukrainas liste over selskaper de mener støtter Russlands krigføring.

Alle produkter fra selskapet vil derfor ikke være tilgjengelige i SAS sin lounge i Oslo eller om bord på SAS sine fly, opplyser pressesjefen.

Pressevakten i flyselskapet Norwegian, Grete Kruse Roald, sier til Dagbladet at de ikke ennå har tatt en vurdering i saken.

Dagbladet TV intervjuer folket etter flere bedrifter bestemte seg for å boikotte Freia. Reporter: Anastasia Møyland / Video: Mathias Moene Vis mer

SAS er blant flere selskaper som har valgt å slutte salget av flere produkter fra Ukrainas liste over selskaper som de mener støtter Russlands krigføring.

Tidligere i år sluttet blant annet SAS å selge Freia-produkter, ettersom at Mondelez havnet på den samme listen.

SAS stoppet dermed salget av alle produkter fra matvaregiganten.

Freia boikottes av flere bedrifter grunnet deres tilknytninger til Russland - dette sier Freia-sjef Chris Callanan om den siste tidens hendelser. Reporter: Anniken Aronsen / Foto: Jostein Sletten Vis mer

- Dette handler om Mondelez som eier. Vi har ved en gjennomgang sett at vi har et par Mondelez-produkter om bord, og nå velger vi å ikke servere det, sa Tonje Sund, pressesjef i SAS, til Børsen i juni, og la til:

- Vi tar det bort fra vårt sortiment, og kommer til å ta inn erstatningsprodukter.

Flere selskaper som slang seg på med boikott av Freia-produkter, valgte etter et møte med utenriksdepartementet å snu. Selskaper som Norwegian, Elkjøp og Widerøe valgte heller å forholde seg til EUs sanksjonsliste.

SAS valgte likevel å fastholde boikotten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer