SAS får milliardlån

- Vi er veldig fornøyde.

KRISELÅN: SAS får et kriselån på 3,3 milliarder svenske kroner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KRISELÅN: SAS får et kriselån på 3,3 milliarder svenske kroner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SAS opplyser i en pressemelding at de tirsdag morgen er garantert en kredittgaranti på 3,3 milliarder svenske kroner. 90 prosent av dette er garantert gjennom danske og svenske myndigheter.

- Vi er veldig fornøyde med at vi har fått en kredittgaranti fra danske og svenske myndigheter. Det styrker vår økonomiske situasjon i en vanskelig periode der flesteparten av flyene våre står på bakken, sier finansansvarlig i SAS, Torbjørn Wist, i pressemeldingen.

Det heter videre i pressemeldingen at de fortsetter dialogen med norske myndigheter i håp om å skaffe ytterligere 1,7 milliarder i lån.

Norske myndigheter har tidligere gitt SAS en lånegaranti på 1,5 milliarder norske kroner.

Nær halvparten må gå

Nyheten kommer ganske nøyaktig én uke etter at det ble kjent at SAS skal nedbemanne 5000 piloter og kabinpersonell som følge av den alvorlige situasjonen selskapet står i. Rundt 1300 av dem som skal kuttes er norske ansatte.

- En svart dag, sa leder for SAS-pilotene i Parat, Jan Levi Skogvang, til Børsen den gang.

Selskapet er i likhet med resten av luftfarten, og reiselivsnæringen for øvrig, brutalt rammet av coronapandemien. Nedstengingen av land for å begrense coronasmitten har vært nær global. Det har også sørget for at et klart flertall av verdens fly har blitt stående på bakken, og at mange flyselskaper de siste ukene har stått på stupet av konkurs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.